Стари сметки за уреждане: Новият Интер против злата Рома


Н. Гавазов

Стари сметки за уреждане: Новият Интер против злата Рома

Интер - Рома
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 02.09.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Мауро Бергонци

В централният мач на втория кръг на Серия А миланския Интер и столичната Рома ще разиграят по стар спомен трите точки. Както е известно, в средата на миналото десетилетие това противопоставяне започна да излиза на първо място след несгодите в живота на Милан, Лацио и Ювентус. Дори по едно време мачът Интер - Рома беше най-важния в Серия А. Миналият сезон двата тима имаха своите проблеми - „нерадзурите" с дългото търсене на подходящия треньор, а „вълците" с преобразуването си в „новата Барса". В този период на „Олимпико" домакините устроиха истински погром над миланци (4:0), а в Милан двата тима не успяха да си отбележат гол. Сега обаче един срещу друг ще застанат новите Интер и Рома, които голяма част от специалистите определят като очакваните изненади на сезона.

Домакините започнаха кампанията си в Серия А според очакванията, прегазвайки с 3:0 Пескара благодарение на попаденията на Снайдер, Милито и Коутиньо. През седмицата „нерадзурите" изправиха на нокти феновете си след като завършиха 2:2 с Васлуй у дома си, поемайки огромен риск да провалят европейските си амбиции, губейки в 79-та минута с 1:2. Попадението на Гуарин в самия край на мача реши въпроса с победителя, но не успокои феновете и треньорското ръководството относно действията на защитата срещу тим от класата на румънците.

Рома с новия си треньор Зденек Земан демонстрира преди началото на кампанията грандиозни цели, но на старта, пред 36 000 зрители на „Олимпико" вълците бяха изправени пред грандиозен провал срещу Катания, ако не беше попадението на Лопес в първата минута на даденото от съдията допълнително време на мача. Зад равенството 2:2 се видя много малко от новия стил на Земан, който трябва да поработи още повече за да накара играчите си да се приспособят по-бързо към идеите му (дано не се получи както с Енрике, но мнението си ще го запазим за следващите мачове на Рома).

Страмачони няма да може да разчита на контузените Алварес, Марига, Оби, Станкович и Ханданович, а Габи Мудингай и Кристиан Киву се възстановяват от травми и състоянието им ще бъде по-ясно едва утре сутринта, когато медиците ще си кажат последната дума. Паласио е готов да направи своя дебют, което означава, че вероятно Касано ще започне мача от пейката. Кастелаци ще заеме мястото на Ханданович между гредите, а Самуел и Ранокия са в битка за стартовата единадесеторка. Схема на игра 4-3-2-1 с Милито като самотен нападател .

Гостите ще пътуват до Ломбардия без контузените Брадли и Додо, но за сметка на това италианският национал Матиа Дестро се завърна в строя, което ще позволи на Земан да използва схема на игра 4-3-3 с Ламела, Дестро и Тоти начело на атаката. Маркиньо ще замени американеца на десния край на полузащитата, а двойката централни защитници ще бъде изградена от Кастан и Бурдисо.

 

- Интер е водил на полувремето и е печелил мача в последните си три домакински срещи.

- В 10 от последните 11 мача на Рома в Серия А са отбелязани над 2.5 гола.

- В последните 6 мача на Интер в Серия А са отбелязани над 2.5 гола.

- Интер спечели последните си 4 домакински мача в Серия А.

- Интер е непобеден в последните си 10 домакински мача срещу Рома във всички състезания.

- Интер вкара най-малко два гола в последните си четири домакински мача в Серия А.

- Рома допусна най-малко два гола в 6 от последните си 7 мача в Серия А.

- Рома е отбелязал най-малко два гола в последните си 3 мача в Серия А.

- Рома е непобеден впоследните си пет мача в Серия А.

 

Този мач със сигурност ще бъде най-интересният през уикенда в Италия, като колорита в него се допълва от противопоставянето на съвременния млад треньор Страмачони и опитния Земан. Поглеждайки към статистиката по-горе, единственото, което може да допълним още е, че в двубоя ще има много голове, а ключът към успеха ще бъде допускането на по-малко грешки от защитите. Ако Интер не беше играл през седмицата, вероятно нямаше да се замислим за "единицата", но сега не е ясно доколко "нерадзурите" са възстановени от двубоя си с Васлуй и в този смисъл е може би по-разумно да бъдем внимателни при играта си и да търсим изненадата в знак "2", а един евентуален "X" да приемем за нещо напълно нормално.

Прогноза: Интер - Рома 2:2 

Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

02 август Хайдук Сплит - Интер 0:3 (Лига Европа)
09 август Интер - Хайдук Сплит 0:2 (Лига Европа)
23 август Васлуй - Интер 0:2 (Лига Европа)
26 август Пескара - Интер 0:3 (Серия А)
30 август Интер - Васлуй 2:2 (Лига Европа)

Рома:

14 юли Рома - Турну Северин 2:0 (Приятелска среща)
17 юли Рапид Виена - Рома 1:2 (Приятелска среща)
22 юли Рома - Заглебие Любин 4:0 (Приятелска среща)
26 юли Ливърпул - Рома 1:2 (Приятелска среща)
26 август Рома - Катаня 2:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Интер - Рома

179 срещи
80 победи за Интер
50 равенства
49 победи за Рома
Голова Разлика: 294:228 за Интер


Коефициенти от bet365:
Интер - 1.95
Равен - 3.60
Рома - 3.75

Коефициенти от Offsidebet:
Интер - 2.00
Равен - 3.40
Рома - 3.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
147