Бербатов се опитал в последния момент да се върне във Фиорентина


Н. Гавазов

Бербатов се опитал в последния момент да се върне във Фиорентина

Днешната италианска преса не спира да се заяжда с нападателя на Фулъм Димитър Бербатов, който както е известно предизвика хаос по-рано тази седмица на трансферния пазар, когато в един ден се съгласи да премине във Фиорентина, Ювентус, а най-накрая избра да остане във Висшата лига на Англия.

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед вчера подписа двегодишен договор с „котиджърсите" и по такъв начин се присъедини към бившия си наставник в Тотнъм Мартин Йол, но в сряда българина беше чакан на летището във Флоренция от спортния директор на „виолетовите" Даниеле Праде, който трябваше да го отведе в базата на клуба, където Митко да премине задължителните медицински прегледи и да подпише тригодишен договор с Фиорентина.

Това обаче не стана, което предизвика недоволството на насъбралите се пред офиса на клуба италиански тифози дошли да приветстват българина. По-късно се разбра, че Ювентус също е отправил оферта за нападателя и според специалистите, това е причината Бербатов да не пристигне в столицата на Тоскана, въпреки транспорта, който „виолетовите" му бяха осигурили. Късно вечерта на 29 август стана ясно, че Фулъм е отправил оферта към Митко, която голмайстора на Висшата лига на Англия за сезон 2010/11 е приел незабавно.

Първоначално се смяташе, че нападателя ще получава в лондонския клуб около 110 000 паунда седмична заплата, но след това наши източници, а по-късно и медиите на Острова съобщиха, че българина се е съгласил на двойно намаление на възнаграждението си.

През всичкото това време официалният сайт на Фулъм и страницата на клуба в Twitter излизаше със съобщение след съобщение за осъществени трансфери и друг клубни новини, но за Бербатов нямаше никаква информация. Сър Алекс дори каза по време на петъчната си среща с журналистите, че сделка все още няма и не е сигурен дали Митко няма да премине в Тотнъм. Sky Sport пък се пошегува с българина, отправяйки съобщение до читателите си, ако забележат някъде нападателя да се обадят незабавно в редакцията на медията.

Тези новини определено изнервиха част от феновете на най-добрия български футболист за последните години, а в интернет форумите дори се появиха съобщения, че Бербатов може да остане в Юнайтед.

Всички си отдъхнаха, когато точно в 17:21 часа наше време страницата на Фулъм в Twitter съобщи кратко:"Най-после. Бербатов е във Фулъм". Минута след това съобщението се появи на официалната страница на клуба, а след това и Sky Sports съобщи за трансфера и края на драмата.

Според италианската преса обаче е имало много задкулисен маньовър и един от тях е, че в последния момент агента на Бербатов Емил Данчев се е свързал с Фиорентина и се е опитал да се извини за ситуацията в сряда. Представителят на Митко дори е попитал „виолетовите" не желаят ли все още неговия клиент - в момент, в който българина е преминавал медицински прегледи във Фулъм!

Спортният директор на Фиорентина Праде обаче не приел извиненията за действията на Бербатов, които поставиха италианците в неловко положение пред собствените им фенове. Както е известно, в сряда вечер Фиорентина излезе с изявление на официалния си сайт, в което не оспори спортно-техническите качества на българина, но го обвини в липса на непрофесионализъм и уважение към Фиорентина.

 

  Сподели
256