Mediaset: Ливърпул праща Керъл в Милан


А. Павлов

Mediaset: Ливърпул праща Керъл в Милан

Анди Керъл може да се присъедини към Милан преди затварянето на трансферния прозорец, след като Ливърпул предложи нападателя на "росонерите". Вече стана ясно, че представители на мърсисайдския клуб са казали на Милан, че Керъл може да бъде закупен единствено срещу сумата от 16 милиона паунда. Миланци обаче са склонни да платят не повече от 14 милиона, твърди италианският уебсайт mediaset.it, който поддържа близки контакти със собственика на Милан Силвио Берлускони.

Според mediaset.it и двата клуба се надяват, че може да бъде постигнат компромис преди 1-и семптември, когато приключва летният трансферен период.

В тази връзка мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс не вижда бившия стрелец на Нюкасъл, за когото "червените" платиха 35 милиона паунда преди само 18 месеца, като част от дългосрочните си планове на "Анфийлд". До този момент от лятото обаче Роджърс не успява да се раздели с 23-годишния английски национал.

Припомняме, че мърсисайдци вече приеха предложението на Уест Хем за преотстъпване на Керъл, но самият играч отказа да премине на "Болейн Граунд". Предполага се, че нападателят предпочита да се завърне в Нюкасъл. Все пак, както mediaset.it съобщава, Милан е започнал да следи ситуацията около Керъл и ако "росонерите" успеят да се договорят с Пуул относно трансферната сума, то не е изключено стрелецът да заиграе в калчото.

Миналия месец синът на Берлускони, Пиер, призна, че Анди Керъл има почитатели на "Сан Сиро", което засили слуховете, че Милан ще привлече национала на Англия.

През текущото лято италианският вицешампион извършва сериозна реконструкция на своя състав, след като освободи няколко ветерани в лицето на Филипо Индзаги, Алесандро Неста, Кларънс Зеедорф, Марк ван Бомел и Дженаро Гатузо, а освен това продаде Тиаго Силва и Златан Ибрахимович на Пари Сен Жермен.

  Сподели
288