Анонс на някои срещи от 1-я кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на някои срещи от 1-я кръг на Серия А

Фиорентина - Удинезе

Фиорентина посреща Удинезе в един от най-интригуващите мачове от старта на Серия А. „Виолетовите" направиха необходимите подобрения през лятото, освободиха се от няколко ненужни играчи и на практика ще видим „новата Фиорентина", който може да се окаже изненадата в шампионата. На всичкото отгоре начело на тима е Франческо Монтела, който направи успешен сезон в Катания и със сигурност ще се опита да пренесе своите идеи и в Тоскана.

Удинезе преди старта на шампионата проведе репетиция в Португалия където игра с Брага плейоф за влизане в групите на Шампионската лига. Резултатът 1:1 е най-хубавото нещо, което сполетя фриулци това лято след като „зебрите" се разделиха с няколко свои звезди и по този начин поставиха под съмнение кампанията си. Все пак тук останаха Ди Натале и Франческо Гуидолин и ще бъде любопитно да видим, дали треньора отново ще направи боеспособен отбор след поредното обезкървяване на тима.

Куатрадо и Вивиано са под съмнение за мача и участието им в двубоя ще се изясни преди срещата. Монтела вероятно ще прибегне до схема 3-5-2. Ляич се представи впечатляващо през лятото и не е изключено да го видим титуляр в атаката, където ще бъде и Йоветич. Настасич, Родригес и Ранкаля ще оформят защитната формация, а опциите в средата на терена са огромни, но със сигурност Валеро, Писаро и Акуилани ще започнат като титуляри.

Игало от гостите е контузен, а Муриел все още не ясно ще се възстанови ли за мача. Удинезе игра в средата на седмицата срещу Брага в плейофите за групите на Шампионска лига, а през следващата „фриулци" са изправени пред тежък реванш. Ето защо бихме могли да станем свидетели на вътрешни ротации, които Гуидолин със сигурност ще извърши. Едно е сигурно - схемата на игра ще бъде 3-5-2.

Любопитен мач, в който всичко ще зависи от това с каква нагласа ще излязат гостите и до колко домакините ще реализират положенията си. Вероятно „виолетовите" ще се хвърлят в яростна битка от самото начало, опитвайки се да вкарат ранен с гол, с който да убият морала на своя противник.

Прогноза: Фиорентина - Удинезе 2:1

 

Аталанта - Лацио

Миналата година Стефано Колантуоно свърши впечатляваща работа в Аталанта, създавайки система, която работеше много ефективно в дефанзивен и офанзивен план. Резултатът е, че бергамци опровергаха специалистите, че ще останат в елита само един сезон заради дефицитът от шест точки и вероятно Аталанта ще се опита да започне кампанията си с победа и впоследствие да развие успеха си. Клубът запази своя треньор, който пък от своя страна съхрани ядрото на отбора, така че на „Атлети Адзури" цари оптимизъм и никой не иска и да чува за „синдрома на втория сезон".

През лятото Еди Рея напусна Лацио и отбора беше поет от боснеският специалист Владимир Петрович, който проведе подготовката за новия сезон под непрекъснат натиск от страна на феновете, заради липса на активност на трансферния пазар. В момента столичния клуб е най-голямата мистерия в Серия А и никак не е ясно дали Петрович ще успее да адаптира играчите към собствените си разбирания за играта.

Домакините са без Пинто, Кармона, Марилунго и Капели, които са контузени, както и без наказания Стендардо. Това ще накара Колантуино да изостави схемата 4-4-2 и да заложи на игра с един нападател, най-вероятно 4-4-1-1 с Денис отпред, подкрепен от Моралес.

За гостите няма да играят контузените Едерсон, Броки и Станкевчиус. Петкович все още се колебае коя схема на игра да използва 4-2-3-1 или 4-3-3, но вероятно ще заложи на първата, която ще даде повече баланс на тима в първото гостуване за сезона и ако предположенията ни се окажат верни, това ще означава, че Сарате отива на пейката.

Срещата едва ли ще бъде съпоставима с миналогодишния сблъсък тук, когато Аталанта загуби с 0:2. Бергамци ще заложат на същата тактическа идея от миналия сезон, докато Лацио все още работи върху новостите, които Петкович наложи с идването си. Това обаче не ни дава право да посочим домакините за фаворит. Напротив, мистериозността, с която е обвит столичния отбор би трябвало да ни направят малко по-внимателни в прогнозите.

Прогноза за: Аталанта - Лацио 1:0

 

 

Рома - Катания

След разочароващата кампания при Луис Енрике, Рома беше поет от Зденек Земан, който преди това успя да вкара Пескара в италианския елит. Чешкият специалист е известен с изповядването на атакуващ стил на игра, но промените в лагера на „вълците" не свършиха дотук. Най-напред беше подмладена отбраната, а след това беше привлечен обещаващия нападател Матиа Дестро. Добрите новини за столичани продължиха и тази седмица когато стана ясно, че Де Роси остава верен на клуба си и е готов да помогне за провеждането на една успешна кампания.

Катания имаше един добър сезон миналата година и успя да запази ядрото си през това лято, но евентуален проблем за сицилианци може да се превърне загубата на Винченцо Монтела, който пое Фиорентина. Начело на „слоновете" застана никому известният Роландо Моран, който до този момент се подвизаваше в долните дивизии и не е ясно по какъв начин ще се справи с предизвикателството на Серия А.

Домакините ще са без наказания Дестро, който най-вероятно ще бъде заменен от Освалдо, освен ако Земан не реши да използва Тоти, изпращайки Къркич отляво. Най-вероятно обаче схемата на игра ще е 4-3-3 с Ламела, Освалдо и Тоти в атака.

Гостите са без контузените Иско и Потенца, но за сметка на това тук с намират опитните Гомес и Лоди. Най-вероятно Маран ще заложи на същия състав и постройка както миналата година, така че ще видим една тактическа постройка във вида 4-3-3 с Хомес, Бргесио и Бариентос в атака.

Повечето специалисти предричат успешен сезон за Рома, но това съвсем не означава, че „вълците" няма да имат проблеми срещу отбори от калибъра на Катания. Напротив, сицилианци ще направят всичко възможно да се възползват от слабостите на домакините, които са най-вече в защитен план. Въпреки това, ако римляните не подценят своя противник вероятността за победа е твърде голяма.

Прогноза за: Рома - Катания 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
136