Ювентус - Наполи: Кой е по-гладен?


Н. Гавазов

Ювентус - Наполи: Кой е по-гладен?

Ювентус - Наполи
Стадион: "Птиче гнездо", Пекин
Дата: 11.08.2012г.
Час: 15:00
Съдия: Паоло Мацолени

Ювентус и Наполи ще се изправят в събота в Пекин за да повдигнат завесата на новия сезон в италианския футбол. Победителят за Скудетото и носителят на Купата на Италия ще премерят сили за Суперкупата на страната, но типично по италиански около този мач се вдигна шум и зашумяха страсти след като президента на „партенопеите" Аурелио Де Лаурентис подложи на критика провеждането на двубоя далече от Апенините и то в навечерието на старта на новия сезон в Серия А. Босът дори заплаши да оттегли отбора си от участие в мача, но след среща с футболните чиновници в крайна сметка филмовия магнат отстъпи и в събота вечер китайските фенове ще имат възможност да наблюдават отблизо двата гранда на италианския футбол.

Ювентус спечели правото да играе на Олимпийския стадион в Пекин като шампион на страната си, завършвайки без загуба кампанията си в Серия А и само с едно поражение в официален мач през миналия сезон. Това поражение дойде от Наполи във финала за Купата на Италия в Рим след попадения на Единсон Квани и Марек Хамшик.

Двата тима се познават повече от добре и срещите помежду им през миналия сезон спокойно могат да бъдат причислени в графата „най-интересното през годината", така че в събота следобед може да очакваме наистина вълнуващ сблъсък изпълнен с много емоции.

„Старата дама" беше най-близо до загуба в Серия А именно при гостуването си на легендарния „Сан Паоло", когато хората на Валтер Мадзари не само поведоха с 3:1, но се чувстваха прекалено комфортно на терена. Ювентус обаче показа боен дух, а попаденията на Естигарабия и Пепе спасиха ценната точка. В края на кампанията торинци пък приеха „партенопеите", които едва ли желаят да си спомнят двубоя, защото „бианконерите" пометоха съперника си с 3:0 благодарение на попаденията на Вучинич, Видал и Куялиарела, а мача ще се запомни и с изгонването на Зунига.

Наставникът на Ювентус ще бъде заменен на пейката от своя асистент Масимо Карера след като днес стана ясно, че Конте получи десетмесечна дисквалификация, която за негово щастие не го лишава от възможността да тренира отбора си. Що се отнася до играчите, „бианконерите" ще са без Бонучи и Пепе, докато Вучинич все още се бори с леката си травма и не е изключено черногорския национал да не може да започне мача. Тактическа постройка 3-5-2.

Единсон Кавани се завърна в Наполи след фиаското на Уругвай на Олимпиадата и по такъв начин южноамериканеца ще оглави нападението на своите. Вероятно Лавеци ще бъде заменен от младия талант Лоренцо Инсие, който дойде на „Сан Паоло" след успешен сезон под наем в Пескара. Новите попълнения Алесандро Гамберини и Валон Бархами може би ще запишат първо участие за новия си тим, а очакванията са при схема на игра 3-5-1-1 моторът на Наполи да бъде Гьокан Инлер, което от своя страна ще обогати опциите в атака.

Мачът в събота в Пекин ще бъде шестия финал за Суперкупата, който се провежда извън Италия. Историята е в полза на Ювентус, който е печелил четири пъти този трофей, докато Наполи е триумфирал само веднъж.

Резонен е въпроса, мотивирани ли са двата тима за победа в утрешния мач? Със сигурност ще дадем положителен отговор и това личи от изказванията на футболисти и треньори в навечерието на сблъсъка.

„Суперкупата не е печелена от Наполи в продължение на 25 години и ние искаме да спечелим трофея. Юве желаят същото, но ние сме повече гладни за него", заяви Мадзари.

„Ние също сме много гладен отбор, който иска да си отмъсти за загубата в Купата на Италия и да спечели Суперкупата, посвещавайки я на Конте", заяви от своя страна Вучинич.

Трудно е да предвидим победителя в такъв един мач. Един срещу друг ще излязат два отбора с различни схеми на игра и още по-различна философия. Не виждам, как може да бъде заменен Лавеци, особено от все още неопитния Инсие, така че в редиците на Наполи със сигурност ще се усети липсата на Езекиел. Отсъствието на Конте няма как пък да не се отрази на играчите на Ювентус, колкото и да се опитват да ни убедят в противното „бианконерите". Отделно от всичко казано по-горе, не ясно в каква степен е достигнала подготовката на тимовете за новия сезон. Ето защо, лично моето мнение е, че всеки един от двата отбора би могъл да се поздрави с успех в този двубой и това няма да бъде никаква изненада.

За нас зрителите остава надеждата да станем свидетели на хубав футбол и голям мач - такъв, който могат да направят два от най-силните италиански отбора. Няма значение кой тим е по-гладен - важното е почитателите на най-популярния спорт на планетата да останат удовлетворени, а срещата в Пекин да се превърне в поредния футболен празник.

Прогноза за: Ювентус - Наполи 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

21 юли Интер - Ювентус 1:0 (Приятелски турнир)
21 юли Ювентус - Милан 1:0 (Приятелски турнир)
28 юли Херта - Ювентус 0:2 (Приятелска среща)
01 август Бенфика - Ювентус 1:1 (Приятелска среща)
04 август Ювентус - Малага 2:0 (Приятелска среща)

Наполи:

20 май Ювентус - Наполи 0:2 (Купа на Италия)
20 юли Наполи - Байерн Мюнхен 3:2 (Приятелска среща)
29 юли Наполи - Байер Леверкузен 2:1 (Приятелска среща)
01 август Наполи - Бордо 2:0 (Приятелска среща)
04 август Наполи - Брага 3:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Ювентус - Наполи

145 срещи
66 победи за Ювентус
48 равенства
31 победи за Наполи
Голова Разлика: 219:160 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Ювентус - 2.00
Равен - 3.25
Наполи - 3.50

Коефициенти от Offsidebet:
Ювентус - 2.10
Равен - 3.10
Наполи - 3.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155