Прокурорът поиска 15 месеца наказание за Конте


И. Ангелов

Прокурорът поиска 15 месеца наказание за Конте

Федералният прокурор по скандала с уредените мачове поиска наставникът на Ювентус Антонио Конте да получи 15 месеца бан от футбола. Става въпрос само за работата му по време на мач, но той ще може да бъде с отбора си в тренировки. Вчера босът се бе съгласил устно на наказанието на прокурор Стефано Палаци от 200 000 евро и 3 месеца бан, но Дисциплинарната комисия не прие тази сделка.

Базирайки се на доказателствата Палаци поиска по-тежко наказание за 43-годишния. Тежко доказателство са думите на играча на Сиена Филипо Каробио, който заяви, че Конте е бил наясно с опита за нагласяне изхода на мачовете с Новара и Албинолефе. 

"Коробио щеше да получи същото наказание дори да не бе казал за Конте," заяви прокурорът. "Така че няма елемент на човешка омраза тук. Вместо това показваме еднакво третиране на проявилите се."

Президентът на Ювентус Андреа Агнели е бесен с решението на Италианската Футболна Федерация и Дисциплинарната комисия:

"Отбелязвам, че ИФФ и спорната несправедливост, с която действа, са пагубни за правната ни система и действа без логика и честност."

"Това решение на Дисциплинарната комисия, което отхвърля споразумението на самия прокурор, е пример за тоталната некомпетентност на правната система и спортната федерация, с която оперира."

  Сподели
76