Ювентус пречи на Рома да подпише с Дестро


Н. Гавазов

Ювентус пречи на Рома да подпише с Дестро

Трансферът на нападателя Матиа Дестро в Рома е пред провал, съобщава новината Sky Italia. Както е известно, сделката трябва да бъде извършена малко по-трудно от обичайното. Най-напред Дженоа и Сиена, които държат правата на играча са длъжни да дадат съгласието си, а след това двата клуба да сключат сделка с Рома. После Дестро може да договори личните си условия със столичния клуб, но сега се оказва, че нападателят е недоволен от Дженоа и Сиена, които не са го попитали къде иска да играе.

Според изданието, Дестро предпочита да продължи кариерата си в Ювентус, което означава, че ако играча откаже да съгласува личните си условия с Рома, тогава той ще остане собственост на Дженоа и Сиена.

„Не знам как ще завърши всичко това. Рома има реален интерес към Матиа, но парите имат голямо значение в сегашния ни живот. Ювентус му предлага много по-голяма заплата", заяви генералният директор на Дженоа Пиетро Ло Монако.

В същото време капитанът на Рома Франческо Тоти призова Дестро да дойде в отбора на „римските вълци".

„Надявам се, че нещата все пак ще се получат. Това е млад и много талантлив футболист. Разбирам, че Рома и Сиена са отбори от различен калибър, но съм уверен, че ние ще успеем да намерим място на Дестро на терена. Убеден съм, че той може да помогне на отбора ни", заяви Тоти за La Gzzetta dello Sport.

 

  Сподели
98