Последният мач на Дел Пиеро или анонс на финала за Купата на Италия


Н. Гавазов

Последният мач на Дел Пиеро или анонс на финала за Купата на Италия

Ювентус - Наполи
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 20.05.2012г.
Час: 22:00
Съдия: Кристиан Бриги (Чезена)


Продължителният италиански сезон отива към своя край. Последният сигнал на Кристиан Бриги ще сложи край на всички емоции, голове и точки до август и отрано може да предположим, че финалният мач за Купата на Италия ще бъде много красив, запомнящ се и драматичен. Във връзка с трагедията в Бриндизи футболистите ще почетат паметта на жертвите с минута мълчание.

За торинския Ювентус главната задача беше решена преди две седмици, когато „Старата дама" си върна дългоочакваното Скудетото. Мачът за Купата ще стане последният двубой, в който торинци ще излязат без пришита шампионска значка на фланелките си. Вчера най-силният отбор в Италия отпразнува рождения ден на Андреа Пирло, който се превърна в ключова фигура за успеха на Юве, но днес център на вниманието ще бъде великия Алсандро дел Пиеро, който ще се прости с Ювентус. След този мач той повече никога няма да играе за отбора, чийто цветове защитава от 12 септември 1993 година. Доблестният футболист ще напусне Италия и ще премине в един от клубовете от ОАЕ или Катар, но в Рим ще получи време да се представи и да бъде поздравен от фенове и играчи. Като признание за неговия талант, на фланелките на всички футболисти на „Старата дама" ще бъде пришита паметна нашивка „Една любов". Със сигурност всеки един от феновете на „бианконерите" ще наблюдава със сълзи на очи последните действия на терена на една от най-обичаните звезди в Италия.

Наполи ще стане част от шоуто тази вечер, което е своего рода признание за впечатляващия сезон на „партенопеите", въпреки че те не успяха да се класират за следващото издание на Шампионска лига. Неполитанците се представиха блестящо в груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир и достигнаха до плейофите, където бяха отстранени от бъдещия властелин на Европа, отборът на Челси. Освен това хората на Мадзари запазиха присъствието си в горната част на таблицата за класиране и с 66 отбелязани попадения се нареждат непосредствено зад Ювентус и Милан. Кой може да твърди, че Наполи не е фактор в италианския футбол? Сега „партенопеите" имат възможността да спечелят трофей и трябва да бъдем сигурни, че Мадзари и компания няма да се откажат от тези си намерения.

За Ювентус няма да играят контузените Паоло Де Чели и Джорджо Киелини, така че Конте ще има само няколко възможности за своята защита: Касерас ще се присъедини към Бонучи и Барцали, докато Лихтщайнер ще патрулира по десния фланг. Джиачерини, Естигарабия и Пепе са в конкуренция да играят в лявата част на халфовата линия, като последния е фаворит за място в стартовия състав.

Мадзари няма да разчита единствено на Валтер Гаргано и треньорът спокойно ще може да използва любимата си схема на игра 3-5-2 с Джемаил и Инлер в средата на терена. Канаваро все още чувства някаква болка в ребрата, но той ще трябва да започне от първия съдийски сигнал. Лавеци в момента е обект на много спекулации, което може да бъде причина да бъде оставен от Мадзари на пейката.

Двата тима показаха през сезона силен, бърз и смислен футбол. Наполи има известен спад във формата си през последните месеци, причинен най-вече от отпадането от Шампионската лига, докато Ювентус се намира в отлично настроение от победата си в Серия А. Този мач обаче ще бъде шанс за „партенопеите" да завършат подобаващо сезона, така че със сигурност те ще излязат силно мотивирани за победа, която ще бъде двойно по-сладка, защото ще бъде постигната срещу шампиона. Въпреки че в двубой като този е трудно да бъде определен кой е фаворит за спечелването му, лично аз смятам, че съвсем малко предимство има Наполи - заради огромната армия запалянковци от подножието на Везувий, която от снощи окупира Вечния град.

Прогноза за: Ювентус - Наполи 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

25 април Чезена - Ювентус 0:1 (Серия А)
29 април Новара - Ювентус 0:4 (Серия А)
02 май Ювентус - Лече 1:1 (Серия А)
06 май Каляри - Ювентус 0:2 (Серия А)
13 май Ювентус - Аталанта 3:1 (Серия А)

Наполи:

25 април Лече - Наполи 0:2 (Серия А)
28 април Рома - Наполи 2:2 (Серия А)
01 май Наполи - Палермо 2:0 (Серия А)
06 май Болоня - Наполи 2:0 (Серия А)
13 май Наполи - Сиена 2:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Ювентус - Наполи

144 срещи
66 победи за Ювентус
48 равенства
30 победи за Наполи
Голова Разлика: 219:158 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Ювентус - 2.00
Равен - 3.40
Наполи - 3.75

Коефициенти от Offsidebet:
Ювентус - 2.00
Равен - 3.30
Наполи - 3.60

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
140