Фиорентина и Рома ще помогнат на Дженоа


.

Фиорентина и Рома ще помогнат на Дженоа

В Италия шампионът изглежда ясен. За поредна година това ще е Интер, стига “нерадзурите” да не направят някоя сериозна глупост. Далеч по-интересна е битката за последното място даващо право на участие в шампионската лига. За него се борят три клуба – Фиорентина, Рома и Дженоа. 6 кръга преди края “грифоните” са най-близо до истината.  Те имат 2 точки преднина пред “Ла Виола” и 5 пред “вълците”. Затова и изходът от дербито Фиорентина – Рома вероятно ще се окаже решителен.

Фиорентина е доста непредвидим отбор и това се доказва от последният им мач срещу Удинезе. “Зебрите” не се борят за нищо, но въпреки това победиха съперника си, който преди този двубой имаше 3 поредни победи – над Каляри, Аталанта и Сиена.   Все пак на Чезаре Прандели му се събраха проблеми, тъй като Муту и Марио Сантана са контузени до края на сезона, а Фелипе Мело е наказан за 4 мача. Все пак след наказание се завръща Рикардо Монтоливо, а Пер Кролдруп може да се възстанови до мача.

Контузии провалиха сезона на Рома. Ужасяващият старт бе доста труден за компенсиране, въпреки че Рома навлезе във форма през зимата. Напоследък обаче столичани са доста колебливи. В последния си мач те победиха трудно Лече с 3:2, но преди това загубиха Римското дерби с 2:4. Контузиите пък съвсем не са отшумели. Сисиньо и Жуан се присъединяват към Акуилани в лазарета. Под въпрос са Менес и Дони. Мексес е наказан, но поне Панучи се връща.

Срещата е доста завързана, тъй като и двата отбора се нуждаят от задължителна победа. Фиорентина сякаш е по-силен в момента, но показа непостоянство срещу Удинезе. Рома е отбор, който не бива да се подценява, тъй като е от най-стойностните в Италия. Все пак с оглед проблемите им трудно ще спечелят на “Артемио Франки”. Двата тима ще завършат наравно, а големият печеливш от този мач ще е Дженоа.

Вероятни състави:

Фиорентина: Фрей, Комото, Дайнели, Гамберини, Паскуал, Семиоли, Монтоливо, Донадел, Кузманович, Йоветич, Джилардино

Рома: Артур, Мота, Панучи, Рийзе, Тонето, Де Роси, Писаро, Тадей, Бриги, Баптища, Тоти

Последни 5 мача:

Фиорентина: ЗПППЗ
Рома: ПЗПЗР

Прогноза – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
239