Интер ще е сигурен шампион след мача в Торино


.

Интер ще е сигурен шампион след мача в Торино

Пак е време за голямото дерби на Италия. Ювентус посреща Интер, за да опита да скъси преднината на “нерадзурите” преди финалните акорди на тазгодишния шампионат. Шампионите воят с 10 точки, а до края има само 7 кръга, което ще рече, че при успех Интер ще е само на 2 победи от титлата. При загуба обаче ще стане интересно.

Ювентус се провали в последната си среща като гост на Дженоа. Мачът бе твърде интересен като хитът на сезона стигна до победата след драматична развръзка. Преди това пък “бианконерите” сбъркаха и срещу Киево, правейки 3:3. Така те изпуснаха цели 5 точки за два кръга.

Интер също не бе блестящ миналата събота. Шампионите поведоха с 2:0 на Палермо, но допуснаха изравняване. Предишните си 4 мача обаче Интер бе безпощаден постигайки 4 победи. Тази серия на практика осигури 4-та поредна титла на Бенеамата, стига да не се стигне до чудото от миналия сезон, когато Рома навакса 11 точки и до първото полувреме на последния кръг беше в позицията на шампион.

Интересно в мача ще бъде и тактическото надиграване между двама бивши мениджъри на Челси. Клаудио Раниери бе наследен от Жозе Моуриньо на “Стамфорд Бридж”, а сега те водят два от колосите в Италия.

Албин Екдал и Алекс Манингер тренираха отделно от останалите футболисти на Ювентус. Амаури се завърна на пълни обороти в подготовката за мача. Сисоко не е възстановен от операцията на крака, която претърпя. Хасан Салихамиджич е под въпрос. Мауро Каморанези и Клаудио Маркизио пък са наказани. Вероятно в халфовата линия Раниери ще заложи на Поулсен и Тияго. В медиите се тиражира информацията, че Дел Пиеро ще бъде на пейката.

Амантино Мансини отново тренира с Интер, след като три седмици бе аут заради разтежение. Луис Хименес, Виктор Обиня и Майкон  обаче са контузени. Валтер Самуел е под въпрос. Няма го и Адриано, който в момента е на купон в Бразилия. Вратарят Жулио Сезар е възстановен от своята контузия и ще играе. В атака Моуриньо ще заложи на Марио Балотели и звездата Златан Ибрахимович.

Естествено е доста трудно да прогнозираме как ще завърши Дербито на Италия. Като цяло Ювентус има по-големи проблеми със състава, но и ще е по-жаден за успех. При всякакъв друг резултат първенството ще свърши. Жозе Моуриньо обаче е наясно как да противодейства на “бианконерите” и да измъкне положителен резултата в най-важния мач през сезона.

Вероятни състави:

Ювентус: Буфон, Григера, Легртоталие, Киелини, Молинаро, Маркиони, Поулсен, Тияго, Недвед, Якуинта, Трезеге

Интер: Сезар, Сантон, Кордоба, Киву, Максуел, Санети, Камбиасо, Мунтари, Станкович, Балотели, Ибрахимович

Последни 6 мача:

Ювентус: ЗРПППП
Интер: РППППР

Прогноза – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
178