Алегри: Трябва ни нещо специално, за да запазим титлата


И. Ангелов

Алегри: Трябва ни нещо специално, за да запазим титлата

Наставникът на Милан Масимилиано Алегри призна, че неговият отбор трябва да направи нещо специално, ако ще иска да запази титлата си в Серия А, отмъквайки я под носа на лидера Ювентус. В момента тима е на 3 точки зад първото място, а остават 4 срещи. На пресконференция Алегри заговори за това:

"Сега мисля само как да запазим шансовете си в състезанието за титлата. Мисля, че можем да я спечелим, но това ще стане ако покажем нещо извънредно добро. Като гледаме как играе Юве е трудно да си представим, че ще пропуснат точки."

"Въпреки това, футбола е психологическа игра и тя може често да се обръща. Те обаче играят добър футбол и разчитат на топ характери. Трябва да сме максимално концентрирани и да се жертваме за победата, не трябва да им правим услуги."

"Юве заслужава да е там, където е. Те работят страхотно и ще е трудно да ги спрем. За третата звезда над логото на тима? Ами не ме интересува тази промяна. Няма да коментирам, за да не стана скучен."

Алегри заговори и за Пеп Гуардиола: "Той е имал достатъчно време да помисли, какво е най-доброто решение. След като е решил така, ние какво общо имаме. Това е най-доброто решение за него."

  Сподели
105