Новара - Ювентус: Още една крачка към Скудетото


Н. Гавазов

Новара - Ювентус: Още една крачка към Скудетото

Новара - Ювентус
Стадион: "Силвио Пиола", Новара
Дата: 29.04.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Доменико Чели

Новара посреща Ювентус в среща от 35 кръг на Серия А след като през седмицата „бианкоадзурите" победиха изненадващо Лацио. Успехът на хората на Атилио Тесер освен, че „сложи прът в колелата" на столичния тим, показа, че отборът все още е жив, въпреки предпоследното място в класирането и почти минималните шансове за оцеляване. Програмата на Новара до края включва гостувания на Милан и Фиорентина, домакинство на изпадналия Чезена и утрешният мач срещу Ювентус - шансовете за запазване на елитния статут са почти нулеви, освен ако новарци не са решили да сътворят някакво чудо срещу отбора, който все още не познава горчивината от загубата.

Ювентус прави точно това, което е необходимо за да докаже, че е най-добрия отбор в лигата. „Бианконерите" спечелиха един труден мач срещу Лацио, разгромиха Рома с 4:0 и победиха в сложен мач Чезена, за да увеличат преднината си на върха, показвайки три различни начина, как се прави това. Страстта и упоритостта, която Конте въплъщава в играчите си дава резултати и утрешният мач е последният, в който на практика „Старата дама" може да бъде спряна по пътя си към Скудетото. До края Юве играе срещу Аталанта и Лече у дома си и „гостува" на Каляри в Триест.

За домакините няма да играят контузените Ужкани, Луди и Мариаини, както и наказания Морганела. Йеда е под съмнение и едва утре ще бъде взето решение относно участието му в утрешния мач. Маскара вероятно ще заеме мястото си отпред, а това означава, че Моримото отива на пейката. Тесер вероятно ще се придържа към схема на игра 4-3-1-2, същата, която използва през първата част от сезона. Мадзари ще подкрепя двамата нападатели, а по крилата ще бъдат Поркари и Ригони.

Ювентус е без контузения Пепе и наказания Матри. Вероятно това ще накара Конте да избере тактическа постройка 3-5-2, макар че с повече въображение може да се използва и 4-3-3. Вучнич и Куялиарела ще водят атаката, а Пирло и Видал ще взаимодействат в центъра на терена. Ако наставникът на тима включи Бориело в атаката, за да използва трима нападатели, не е изключено Маркизио да се върне на пейката.

Гостуващият отбор ще притисне съперника си от самото начало, както обикновено. Домакините няма да се откажат да атакуват, но ако го направят безразсъдно, вероятно ще получат няколко гола, така че по-разумният вариант за Новара е да чака своя шанс. Неразумно изглежда да се доверим на „бианкоадзурите", въпреки натрупаната умора в „бианконерите" - разликата в класата между играчите на двата тима е огромна и това няма как да бъде избегнато - факторът домакинство и умората на гостите едва ли ще попречат на хората на Конте да постигнат осмата си поредна победа.


Последни 5 изиграни срещи:

Новара:

01 април Рома - Новара 5:2 (Серия А)
07 април Новара - Дженоа 1:1 (Серия А)
11 април Парма - Новара 2:0 (Серия А)
21 април Наполи - Новара 2:0 (Серия А)
25 април Новара - Лацио 2:1 (Серия А)

Ювентус:

01 април Ювентус - Наполи 3:0 (Серия А)
07 април Палермо - Ювентус 0:2 (Серия А)
11 април Ювентус - Лацио 2:1 (Серия А)
22 април Ювентус - Рома 4:0 (Серия А)
25 април Чезена - Ювентус 0:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Новара - Ювентус

31 срещи
3 победи за Новара
12 равенства
16 победи за Ювентус
Голова Разлика: 56:26 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Новара - 12.00
Равен - 5.50
Ювентус - 1.25

Коефициенти от Offsidebet:
Новара - 10.00
Равен - 4.75
Ювентус - 1.30

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
129