Енрике: Щастлив съм в Рома, не коментирам Барса


Н. Гавазов

Енрике: Щастлив съм в Рома, не коментирам Барса

Луис Енрике призна, че той не съжалява за присъединяването си към Рома и в същото време заяви, че няма да коментира напускането на Гуардиола от треньорския пост на Барселона след края на сезона. Енрике се присъедини към „римските вълци" с двегодишен договор през миналото лято, след като преди това отговаряше за втория отбор на каталунците. Испанецът имаше проблемен дебютен сезон в италианския футбол и през кампанията се появиха предположения, че той може да бъде уволнен през лятото.

„Никога не съм съжалявал за идването си тук. За мен е голямо удоволствие да бъда треньор на Рома. Това е невероятен клуб с невероятни фенове. Не искам да говоря за бъдещето, защото Рома е на феновете и на всички романисти. Най-доброто нещо ще бъде да се съсредоточим върху играта утре срещу Наполи. В края на сезона ще обсъдя с клуба проблемите и решенията свързани с това", заяви Енрике на днешната си среща с медиите.

„Не искам да коментирам Барса. Не усетих нищо, когато прочетох, че съм свързван с пейката на Барселона", каза още испанецът.

Рома се бори за място в Шампионската лига, но лошите резултати оставиха тима на седмо място в класирането на пет точки от третия Лацио.

„Сигурен съм, че може да променим нещата. Само трябва да спечелим следващите си четири мача и да се борим до последно. В момента сме седми, но не заслужаваме това място. Има четири мача до края, които ще трябва да спечелим", каза още Енрике.

 

  Сподели
86