Високо летящият Дженоа ще бъде свален на земята от Ювентус


.

Високо летящият Дженоа ще бъде свален на земята от Ювентус

Отборите на Дженоа и Ювентус се изправят в най-интересният мач през тази седмица в Серия А. Хита на сезона Дженоа учуди всички като само броени мачове до края на сезона се намират на четвърто място с две точки повече от Фиорентина и само победа на “Грифоните” ще им осигури това място и още седмица занапред.

Тази победа обаче няма да дойде никак лесно. Дженоа не е побеждавала “Старата госпожа” в последните им пет мача в Серия А. За последно Дженоа взеха трите точки през 2006 година, когато и двата отбора се бориха за промоция в Серия А. В последните им четири мача “Грифоните” са допуснали десет и вкарали едва два гола. През есента, Ювентус разпиля Дженоа с 4:1 на “Олимпико”.

Най-голямата заплаха за “бианконерите” щеше дойде от аржентинеца Диего Милито, който е вкарал 16 гола този сезон. През есента нямаше шанс да отбели срещу торинци поради контузия.

В отбора на Дженоа се завръщат Тиаго Мота след контузия на крака, Иван Юрич след разтежение на мускул и Рафаеле Паладино след наказание. Лошата новина за треньора на Дженоа са контузиите на двама от основните играчи на отбора, Диего Милито и Матео Паро. Милито получи тежка контузия в крака срещу Венецуела в мач от Световните квалификации и се очаква да пропусне остатъка от сезона.

Лошата новина в Ювентус е контузията на Салихамиджич, който ще отсъства близо месец. Халфа получи тежката контузия през миналият уикенд срещу Киево. В състава се завръщат Никола Легротаглие и Кристиано Занети, но ще липсват Амаури, Мохамед Сисоко, Алекс Манингер, Албин Екдал и Зденек Григера. Всички те са контузени.

Последни 6 мача:
Дженоа:ПРЗЗПП

Ювентус:ПППППР

Вероятни състави:

Дженоа: Рубиньо, Биава, Ферари, Бокети, Роси, Мота, Юрич, Крискито, Скули, Оливейра, Паладино

Ювентус: Буфон, Зебина, Легротаглие, Киелини, Молинаро, Каморанези, Марцисио, Недвед, Джувинко, Дел Пиеро, Якуинта

Прогноза-1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
173