Анонс на 30 кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 30 кръг на Серия А

Рома - Новара

Три победи в последните си четири домакински мача върнаха Рома в борбата за място в Шампионската лига, но загубата от Милан миналата седмица постави под съмнение способността на хората на Луис Енрике да се преборят с конкурентите си и в същото време „вълците" трябва да се оглеждат за Катания и Интер, които са непосредствено зад тях. Бурдисо, Жуан, Греко, Касети, Борини и Лобонт са контузени, а Хайнце е наказан. Вероятно ще се наложи Де Роси да играе като централен защитник, а Гаго ще се премести в центъра на халфовата линия. Къркич и Ламела са в конкуренция за място в нападението и ако аржентинеца получи доверието на своя наставник, вероятно Тоти ще играе зад него. Схема на игра 4-3-1-2.

Новара е в безпрецедентната серия от три мача без загуба. Които върнаха надеждите на феновете за оцеляване. Разликата с Фиорентина е осем точки, което прави положението на отбора трудно, но не и безнадеждно. Гостите са без контузените Силва, Луди и Марианини, както и без наказания Ригони. Тесер ще заложи на трима в отбрана с Джемити и Морганела по фланговете. Вероятната схема на игра е 3-5-2 с Маскара и Йеда начело на атаката.

Новара е притиснат до стената и вероятно хората на Тесер ще се опитат да направят всичко възможно да откраднат поне точка. Домакините обаче притежават по-качествен състав и би трябвало да победят.

Прогноза за: Рома - Новара 3:1

 

Лече - Чезена

След една много добра серия през февруари, агресивността на Лече намаля през март и в момента „вълците" се намират все още в зоната на изпадащите на шест точки от17-я Фиорентина. Домакините са без Серджо, Карозиери, Офере и Ободо, които са контузени. Наказан за един мач е Еспозито, който обаче ще бъде заменен от завърналия се в строя Одо. Атаката ще се води от Ди Микеле и Муриел, което означава, че Божинов отива на пейката. Схема на игра 3-5-2.

Чезена вече може да играе само за своята чест. „Морските кончета" спечелиха само три точки в последните си 11 мача и твърдо се закотвиха на последното място. Евентуална загуба сред „топлата атмосфера" на „Виа дел Маре" може още повече да понижи морала на отбора. За гостите няма да играят Якуинта, Гуан, Пароло и Мартинес. Това означава, че Малонга и Ренела ще получат още един шанс. Морас ще играе като десен бек и при това положение Комото отива на пейката. Схема на игра 4-3-1-2.

Ако Лече не подцени своя противник, Чезена има много малки шансове да получи дори една точка. Косми ще насочи вниманието на своите възпитаници към това да си осигурят добра преднина още през първата част и по всичко изглежда, че мачът е в ръцете на домакините.

Прогноза за: Лече - Чезена 3:0

 

 

Сиена - Удинезе 

 Сиена записа три поредни победи по времето, когато Лече започна да печели и по такъв начин успя почти да запази дистанцията от „апулийските вълци", но след като хората на Серси Косми намалиха темпото, тосканци загубиха цели пет токи в последните си два мача, с което направиха битката на изпадащите още по-жестока. В момента „зебрите" се намират на 16-то място на шест точки от опасната зона и за всички е ясно, че борбата за оцеляване в елита ще бъде повече от жестока. Анжело, Болцони и Калао са контузени, но Терци отново се завърна в строя и ще заеме мястото си в центъра на отбраната. Дестро и Богдани са готови да започнат отпред, Д'Агостино цяла седмица тренира с отбора, но вероятно ще започне мача от пейката. Схема на игра 4-4-2.

Удинезе спечели само един от последните си осем мача в Серия А и това по никакъв начин не е достатъчно за фриулци да се конкурират за място в Шампионската лига. Основните проблеми за хората на Гуидолин, въпреки добре свършената работа на треньора е късата резервна скамейка, контузиите, които сполетяха тима и умората в играчите. Барето, Исла, Агиеманг-Баду и Бенатиа са контузени, а Флорес и Екстранд са наказани. Това ще наложи използването на Кода от самото начало, а завръщането на Баста е добре дошло дошло, но вероятно сърбинът ще започне от пейката.

Сиена се нуждае от победа, за да покаже, че ще бъде трудно да бъде повлечен надолу. В следващите два кръга тосканци гостуват и това ще накара домакините да направят всичко възможно да спечелят мача и да бъдат по-активни от първия съдийски сигнал. Очакванията са да се получи оспорван двубой, тъй като за Удинезе това ще е последен шанс да играе в Шампионската лига, но и възможностите пред Гуидолин са твърде малко.

Прогноза за: Сиена - Удинезе 2:1

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
140