Рома - Дженоа: Двубой с много възможности за отбелязване на гол


Н. Гавазов

Рома - Дженоа: Двубой с много възможности за отбелязване на гол

Рома - Дженоа
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 19.03.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Антонио Джанокаро


Рома посреща Дженоа в последен мач от 28-я кръг на Серия А и ще се опита да докаже срещу „грифоните", че горивото в резервоара все още не е изчерпано, след като миналия уикенд победи изненадващо Палермо в Сицилия. Успехът навън дойде точно навреме и послужи като добро средство за лечение на раните от загубата в дербито на Рим и преди това от Аталанта. Но оттук нататък Лис Енрике трябва да се съсредоточи единствено върху това, как да спечели повече точки за отбора си, вместо да опитва различни тактически прийоми както го правеше през по-голямата част от годината.

Три равенства и две загуби в последните пет мача не са никак добър багаж за Дженоа по пътя за Рим. А относно двубоя срещу Ювентус миналата седмица, ако страничния съдия не беше вдигнал флага за засада на Пепе, „грифоните" щяха да останат без точката. Паскуале Марино ще трябва час по-скоро да стегне редиците на войските си, защото с темпото, което хората му губят точки, Дженоа може да се окаже замесен в борбата за оцеляване.

Никола Бурдисо, Миралем Пиянич, Родриго Тадей и Жуан са контузени и отпаднаха за утрешния мач. Все още остава под съмнение състоянието на Франческо Тоти. Вероятно Роси и Анхел ще започнат на фланговете на защита. Освалдо се завърна в строя и с Ламела и Борини ще води атаката на „вълците".

Гостите са без контузените Юрай Куцка и Андреас Гранквист, а под съмнение са Лука Антонели, Чезаре Бово и Джузепе Скули. Ако последния не играе, вероятно Янкович ще заеме мястото му на левия фланг. Роси и Место ще заемат позиции на десния фланг, с възможност да сменят позициите си по всяко време. Паласио и Джилардино ще водят атаката.

- В последните 8 мача между Рома и Дженоа бяха отбелязани над 2.5 гола.
- Рома спечели едновременно първите полувремена и целият мач в последните си 4 домакинства срещу Дженоа във всички турнири.
- Рома вкара поне 2 гола в последните 4 домакински мача срещу Дженоа във всички турнири.
- Дженоа допусна най-малко 2 гола в 5 от последните си 6 гостувания в Серия А.

Рома вероятно няма да промени стила си на игра, но Луис Енрике може да поиска повече атакуващи действия от своите възпитаници и с повече широчина по фланговете за да бъдат неутрализирани крилата на противника. И двата тима ще имат много възможности за отбелязване на гол, така че всичко ще зависи от уменията на нападателите да завършват сполучливо атаките. Ако имаме възможност е разумно да използване в нашата игра знак „Х", в противен случай -„1".

 

Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

13 февруари Сиена - Рома 1:0 (Серия А)
19 февруари Рома - Парма 1:0 (Серия А)
26 февруари Аталанта - Рома 4:1 (Серия А)
04 март Рома - Лацио 1:2 (Серия А)
10 март Палермо - Рома 0:1 (Серия А)

Дженоа:

15 февруари Аталанта - Дженоа 1:0 (Серия А)
19 февруари Дженоа - Киево 0:1 (Серия А)
25 февруари Дженоа - Парма 2:2 (Серия А)
04 март Лече - Дженоа 2:2 (Серия А)
11 март Дженоа - Ювентус 0:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Рома - Дженоа

91 срещи
37 победи за Рома
22 равенства
32 победи за Дженоа
Голова Разлика: 130:99 за Рома


Коефициенти от bet365:
Рома - 1.50
Равен - 4.00
Дженоа - 7.00

Коефициенти от Offsidebet:
Рома - 1.50

Равен - 3.75
Дженоа - 7.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
208