Палермо - Рома: Тежки минути очакват гостите


Н. Гавазов

Палермо - Рома: Тежки минути очакват гостите

Палермо - Рома
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 10.03.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Лука Банти

Палермо посреща Рома в среща от 27-я кръг на Серия А и ще се опита да си възвърне доверието, което загуби миналата седмица след поражението с 0:4 от Милан на „Барбера". Ако фиаското срещу шампионите се очакваше, то не подлежи на никаква логика тежката загуба срещу Сиена, само седмица след като сицилианският тим се разправи с Лацио. В момента отборът се намира на девето място в класирането и ако „росанеро" искат да атакуват шестото място, ще трябва не само да започнат да побеждават у дома си, но да подобрят представянето си и навън.

За първи път от 14 години насам Рома загуби два пъти в един сезон Дербито на Рим, което се смята от местните тифози за по-голяма трагедия от тежкото поражение в Бергамо седмица по-рано. Двата последни неблагоприятни резултата смъкнаха столичани на седмо място в класирането и сега Луис Енрике ще трябва да приложи всичките си умения да изправи отбора на крака и да бъде избегнат спадът в морала а неговите футболисти.

Домакините са без контузените Силвестре и Бачинович, но добрата новина е завръщането на Балзарети, което ще позволи на Монтовани да се придвижи в средата на отбраната с партньор Милиячио. Мути вероятно няма да променя халфовата линия и там вероятно ще видим Бертоло, Донати и Барето, освен ако наставникът не реши да използва Муньос като централен защитник, което ще изпрати Милиячио в средата на терена. Ернандес може да бъде част от стартовия състав, а при схема на игра 4-3-1-2 Будан и Миколи ще водят атаката.

Проблемите за Рома в кадрово отношение не са никак малки: контузени са Никола Бурдисо, Миралем Пиянич и Жуан, а Пабло Освалдо, Марко Касети и Маартен Стекеленбург изтърпяват наказания. Франческо Тоти е под съмнение. Големият въпрос за Енрике е, каква схема на игра ще използва испанецът. Вероятно наставникът на „вълците" ще заложи на 4-3-3, която в отсъствието на Освалдо и Тоти си е истински експеримент. Лобонт ще замени Стекеленбург, а Симпличио или Греко на мястото на Пиянич. Вероятно Тадей ще седне на пейката.

Формата на двата отбора е една и съща - лоша. Последните резултати помрачиха добрите серия, в които се намираха Рома и Палермо, но домакините сега са с предимство да излязат от неблагоприятната ситуация, защото имат зад гърба си своите фенове. В същото време „вълците" могат да имат някои проблеми, ако запазят стила си на игра при положение, че Тоти и Пиянич не са в строя. Очакванията са за отворена игра, с натиск на Палермо в средата на терена, която ако бъде овладяна от „росанеро", ще направи невъзможна и без това трудната мисия на Рома на „Барбера".


Последни 5 изиграни срещи:

Палермо:

05 февруари Палермо - Аталанта 2:1 (Серия А)
11 февруари Каляри - Палермо 2:1 (Серия А)
19 февруари Палермо - Лацио 5:1 (Серия А)
26 февруари Сиена - Палермо 4:1 (Серия А)
03 март Палермо - Милан 0:4 (Серия А)

Рома:

08 февруари Катаня - Рома 1:1 (Серия А)
13 февруари Сиена - Рома 1:0 (Серия А)
19 февруари Рома - Парма 1:0 (Серия А)
26 февруари Аталанта - Рома 4:1 (Серия А)
04 март Рома - Лацио 1:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Палермо - Рома

53 срещи
14 победи за Палермо
11 равенства
28 победи за Рома
Голова Разлика: 97:64 за Рома


Коефициенти от bet365:
Палермо - 2.62
Равен - 3.30
Рома - 2.62

Коефициенти от Offsidebet:
Палермо - 2.60
Равен - 3.20
Рома - 2.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
139