Наполи - Интер: Нерадзурите са в състояние да поднесат изненада


Н. Гавазов

Наполи - Интер: Нерадзурите са в състояние да поднесат изненада

Наполи - Интер
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 26.02.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Мауро Бергонци

Наполи посреща Интер в двубой от 25-я кръг на Серия и в период, през който „партенопеите" преоткриха формата си след спада от началото на годината. Последната загуба на неаполитанците беше при гостуването на Сиена преди две седмици, но след хората на Мадзари се завърнаха на пътя на успеха, постигайки три поредни победи, в които Наполи допусна само един гол. Разбира се, от най-голямо значение е онова 3:1 срещу Челси в Шампионската лига, което може да внесе допълнителен импулс в представянето на „партенопеите", но също така би могло да доведе в психологически план до изтощение във възпитаниците на Мадзари и това да се отрази на по-нататъшните резултати на тима. В момента Наполи се намира на шесто място в класирането с 37 точки - пет по-малко от третия Удинизе, което означава, че при една добра серия „неаполитанците" биха могли да се преборят за място в зона „Шампионска лига".

Интер определено преживява период на криза, защото „нерадзурите" загубиха шест от последните си седем мача, включително и гостуването си на Олимпик Марсилия в Шампионска лига. Раниери разполага с много качествен и голям отбор, но играчите му са с много нисък морал, особено след унижението с 0:3 срещу Болоня миналия петък. Неблагоприятните резултати изхвърлиха миланци от борбата за титлата, но те все още имат шансове да се преборят за участие в Шампионска лига догодина, защото изоставането от третия Удинезе е само шест точки.

Единственият отсъстващ от домакините е наказаният Марек Хамшик и вероятно Мадзари ще предпочете за мястото на словака да се довери на Пандев вместо на Варгас. Ако на Кампаняро бъде дадена почивка, тогава Грава ще получи шанс да играе на десния край на отбраната. На Инлер или Гаргано също може да бъде даде почивка и по този начин пред Джемаил ще се открие възможност да играе през този уикенд.

Гостите са без контузените Майкон и Ранокия, а Люк Кастайнос изтърпява наказание. Под съмнение е участието на Рикардо Алварес, Фреди Гуарин и Марко Давиде Фараони. Вероятно Нагатомо ще бъде пратен на десния фланг на защитата. Със сигурност Милито ще води атаката, а партньор на аржентинеца ще бъде някой измежду Пацини, Форлан или защо не и Оби? Поли, Паломбо и Станкович са в спор за ролята на плеймейкър в опорната зона.

- Наполи запази вратата си суха в последните 4 мача от Серия А.
- Интер не успя да вкара гол в последните си 3 мача от Серия А.
- Наполи отбеляза под 2,5 гола в последните си 3 домакински мача в Серия А.
- Наполи е непобеден в последните си 7 мача срещу Интер във всички турнири.

Очакванията са, че Наполи ще причини големи неприятности на Интер с обичайните си бързи атаки по фланговете. В отсъствието на Майкон, Алварес и Фараони, Раниери на практика няма как да противодейства своя противник и това може би ще принуди наставника на „нерадзурите" да използва схема 4-4-1-1, което на практика означава отбранителен характер в действията на гостите. Но в двубоите на тези два тима напоследък човек не може да бъде много сигурен в крайния изход на срещите и в този смисъл сблъсъкът на „Сан Паоло" в неделя вечер се явява чудесна възможност за почитателите на авантюрите да заложат примерно на един „X". Лично аз смятам да направя точно това - все пак, футболът е спорт, в който изненадите изобилстват и това е една от привлекателните му черти.

Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

05 февруари Милан - Наполи 0:0 (Серия А)
09 февруари Сиена - Наполи 2:1 (Купа на Италия)
13 февруари Наполи - Киево 2:0 (Серия А)
17 февруари Фиорентина - Наполи 0:3 (Серия А)
21 февруари Наполи - Челси 3:1 (Шампионска лига)

Интер:

01 февруари Интер - Палермо 4:4 (Серия А)
05 февруари Рома - Интер 4:0 (Серия А)
12 февруари Интер - Новара 0:1 (Серия А)
17 февруари Интер - Болоня 0:3 (Серия А)
22 февруари Олимпик Марсилия - Интер 1:0 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Наполи - Интер

137 срещи
40 победи за Наполи
32 равенства
65 победи за Интер
Голова Разлика: 217:146 за Интер


Коефициенти от bet365:
Наполи - 1.83
Равен - 3.40
Интер - 4.33

Коефициенти от Offsidebet:
Наполи - 1.80
Равен - 3.40
Интер - 4.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
213