Жертва на ръгбистите или анонс на мача Лацио - Чезена


Н. Гавазов

Жертва на ръгбистите или анонс на мача Лацио - Чезена

Лацио - Чезена
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 09.02.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Андреа Ромео (Верона)

Лацио и Чезена ще поставят началото на 23-я кръг на Серия А. Двубоят трябваше да се играе в събота, 11 февруари, но заради ръгби-срещата между Италия и Англия в рамките на Купата на Шестте нации, която „Олимпико" ще приеме, мачът между „орлите" и „морските кончета" бе преместен за днес. С това не приключиха проблемите около тази среща - двата отбора поискаха срещата да се играе в по-ранен час заради ниските температури, но ръководителите на футбола в Италия отказаха да уважат молбите на клубовете и двубоят ще се състои от 21:45 часа българско време, когато се предполага, че температурата в Рим ще бъде около минус пет градуса.

Лацио загуби от Дженоа през уикенда - за първи път от 1992 година насам, след като преди това хората на Еди Рея победиха Милан. Всъщност, това показва непостоянството в играта на столичани, които записаха три победи и три загуби от началото на годината. Въпреки неравномерното си представяне, „орлите" продължават да заемат четвърто място в класирането на две точки от третия Удинезе и на три пред Интер - деликатна позиция, която в никакъв случай не позволява на Лацио да продължи да допуска грешки, ако разбира се има амбицията да играе в Шампионска лига догодина.

Чезена от началото на годината има само една победа в пет мача и допусна три загуби, които закотвиха тима в зоната на изпадащите. Все още нещата не се намират извън контрол, защото от спасителния бряг остават четири точки, но общо взето хората на Даниеле Аригони нямат нужния потенциал за да се преборят със своите конкуренти и по всичко изглежда, че положението ще става още по-зле.

Истинска епидемия от контузии сполетя Лацио. Извън строя се намират контузените Кана, Диас, Козак, Маури, Броки, Станкевичиус, а под съмнение е Алфаро. Мобидо Диакит е наказан и всичко това не оставя особено голям избор пред Еди Рея. Раду и Биава вероятно ще играят в центъра на отбраната, а Клозе да бъде самотен нападател на върха на атаката. Кандрева ще бъде в надпревара с Гонзалес или Матусалем за място в средата на терена и при това положение на нещата схемата на игра ще бъде 4-2-3-1.

Чезена пристигна без Морас и Фон Берген. В групата попадна Дамян Джокович, но по последни данни хърватинът няма да играе. Чекарели и Пудил са в борба за място на левия фланг в полузащитата при положение, че Сантана се премести отдясно. Вероятно Якуинта ще започне от самото начало мача, както и Родригес и Беналуан ще заместят контузените централни защитници. Схема на игра 4-4-2.

Лацио спечели известна увереност при победата си у дома срещу Милан, а загубата на точки на Интер може да даде повече оптимизъм на хората на Еди Рея в борбата им за класиране в зоната, даваща право на участие в Шампионската лига. Всъщност, в двубоя срещу „росонерите" Лацио показа, че може да играе добре и без някои основни играчи, което ни кара да предполагаме, че фаворит за спечелване на мача тази вечер е именно столичния тим.


Коефициенти от bet365:
Лацио - 1.50
Равен - 3.75
Чезена - 7.50

Коефициенти от Offsidebet:
Лацио - 1.47
Равен - 3.75
Чезена - 7.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
197