Ювентус - Каляри: Бианконерите ще продължат по пътя на победата


Н. Гавазов

Ювентус - Каляри: Бианконерите ще продължат по пътя на победата

Ювентус - Каляри
Стадион: "Ювентус Арена", Торино
Дата: 15.01.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Марко Гуида

За Ювентус дойде време да се откъсне от Милан - в света на великото миланско дерби в неделя, „Старата дама" е необходимо да набере три точки в домакинския си мач с Каляри. Ако това се случи или „бианконерите" не допуснат загуба, Ювентус ще запише най-добрия някога старт в своята история - след 17 изиграни мача хората на Конте постигнаха 10 победи и седем равенства. Успехът с 1:0 при гостуването на Лече миналата седмица дойде след игра, която не впечатли особено, но трите точки в мача позволиха на торинци да се задържат заедно с Милан на върха на класирането.

Каляри започна по прекрасен начин година, побеждавайки с категоричното 3:0 Дженоа на „Сант Елия". Класическият резултат изкачи сардинци на десето място в класирането и с 21 точки в своя актив те са по-близо до зона Европа, отколкото до опасната черта. Представянето на Калаяри обаче продължава да бъде загадъчно и това е най-непостоянният отбор в Серия А през този сезон - след неочаквани равенства у дома си, последваха още по-изненадващи победи навън, последната от които е на 4 декември срещу негостоприемния Катания.

Единствените отсъстващи за Ювентус са контузения Куяларела и наказания Киелини. Старши-треньорът Антонио Конте ще продължи да се придържа към схема на игра 4-3-3, при която в атака ще видим Вучинич, Матри и Пепе. Де Чели ще заеме мястото на Киелини на левия фланг на отбраната, a новото попълнение Бориело ще започне срещата от резервната скамейка.

Сегашният Каляри е съставен от Агостини, Канини, Найнголан, Косу, Ларивие и Биондини - един „мохикан" вече не е останал в състава на сардинци и това обяснява защо Давиде Балардини включи в групата за мача невъзстановеният все още лидер Даниеле Конти. До Торино обаче няма да пътуват контузените Сампао, Перико, Нене и Ериксон, когото феновете на тима очакват най-после да запише своя първи мач за сардинци.

Статистиката между двата отбора говори в полза на 27-кратните шампиони на страната, които записаха тук 18 победи, 11 равенства и само две загуби. Каляри си остава една загадка, но едва ли хората на Балардини ще имат сили да се противопоставят на своя съперник, който се намира в добра форма и приповдигнато настроение след трудния мач в Лече. По-вероятно е „Старата дама" да постави рекорд за най-добро представяне в своята история, отколкото да станем свидетели на някаква изненада.

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

12 декември Рома - Ювентус 1:1 (Серия А)
18 декември Ювентус - Новара 2:0 (Серия А)
21 декември Удинезе - Ювентус 0:0 (Серия А)
05 януари Ал Хилал - Ювентус 1:7 (Приятелска среща)
08 януари Лече - Ювентус 0:1 (Серия А)

Каляри:

04 декември Катаня - Каляри 0:1 (Серия А)
11 декември Каляри - Парма 0:0 (Серия А)
17 декември Киево - Каляри 2:0 (Серия А)
20 декември Каляри - Милан 0:2 (Серия А)
08 януари Каляри - Дженоа 3:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Ювентус - Каляри

64 срещи
28 победи за Ювентус
23 равенства
13 победи за Каляри
Голова Разлика: 78:56 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Ювентус - 1.30
Равен - 4.50
Каляри - 13.00

Коефициенти от Offsidebet:
Ювентус - 1.28
Равен - 4.75
Каляри - 12.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
134