Рома - Киево: Домакините ще продължат тенденцията от старата година


Н. Гавазов

Рома - Киево: Домакините ще продължат тенденцията от старата година

Рома - Киево
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 08.01.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Кармине Русо

Рома приема Киево и големият въпрос е: ще продължат ли столичани тенденцията от края на миналата година?. Ако трябва да сме честни към „вълците", те проведоха един противоречив и не впечатляващ с нищо полусезон, но паузата в първенството дойде в най-неподходящия момент, защото в последните си срещи хората на Енрике сякаш намериха себе си, завършвайки наравно с Ювентус и побеждавайки при гостуванията си Наполи и Болоня. Това изкачи отбора на седмо място в класирането и с актив от 24 точки Рома има реални шансове да се пребори за място в европейските турнири.

Киево ще пътува до столицата с третото си най-лошо нападение в Серия А, но по-лошото е, че „летящите магарета" в последните си пет мача спечелиха само пет точки, което към момента осигурява на тима от Верона 12-то място в класирането и актив от 20 точки - достатъчно за да могат хората на Доменико Ди Карло да се подвизават спокойно в средата на таблицата.

На днешната тренировка на Рома в Тригория присъстваха Роси и Борини, а журналистите забелязаха, че Луис Енрике отдели изключително голямо внимание в работата си с нападателите Ламела, Тоти и Къркич. По-късно стана ясно, че въпреки леката си травма, Борини е включен в групата за мача, от който отпаднаха контузените Касети и Бурдисо, а най-голяма загуба без съмнение си остава тази на Освалдо. Този факт, съчетан с напускането на Бориело обяснява всъщност, защо испанският специалист отделя толкова голямо внимание на нападателите си. Впрочем, в местната преса се появиха слухове, според които Рома ще търси нападатели през зимния трансферен прозорец и единият от тях може да стане Макси Лопес.

Доменико Ди Карло няма проблеми с контузени или наказани играчи и специалистът има възможност да свика под знамената тези футболисти, които смята, че ще му бъдат най-полезни. Преди Коледа Тереау бе използван в ролята на нападател от дълбочина и при схема на игра 4-3-1-2 вероятно французинът ще играе зад двамата нападатели Пелисиер и Палочи. Халфовата линия ще бъде обединена около Лука Ригони, но ако 27-годишният полузащитник не намери място в стартовия състав, тогава Брадли ще бъде в средата на терена, а Хатемаж на левия край на полузащитата.

Киево все още няма победа срещу Рома на „Олимпико", а последните две срещу тук завършиха с успех за домакините. Въпреки неблагополучията в кадрово отношение, отборът от Вечния град е фаворит за спечелване на мача и вероятно ще продължи тенденцията от края на старата година. Това се подсилва от факта, че „летящите магарета" са едни от най-слабите гости в Серия А. Истинска сензация ще бъде, ако Рома не успее да победи Киево, но за тази цел римляните не бива да подценяват своя съперник, който обича да играе контратакуващо и да се възползва умело от грешките в противниковата отбрана.

Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

25 ноември Удинезе - Рома 2:0 (Серия А)
04 декември Фиорентина - Рома 3:0 (Серия А)
12 декември Рома - Ювентус 1:1 (Серия А)
18 декември Наполи - Рома 1:3 (Серия А)
21 декември Болоня - Рома 0:2 (Серия А)

Киево:

27 ноември Милан - Киево 4:0 (Серия А)
04 декември Киево - Аталанта 0:0 (Серия А)
11 декември Удинезе - Киево 2:1 (Серия А)
17 декември Киево - Каляри 2:0 (Серия А)
21 декември Лацио - Киево 0:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Рома - Киево

18 срещи
9 победи за Рома
8 равенства
1 победа за Киево
Голова Разлика: 34:13 за Рома


Коефициенти от bet365:
Рома - 1.61
Равен - 3.60
Киево - 6.00

Коефициенти от Offsidebet:
Рома - 1.65
Равен - 3.40
Киево - 5.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
191