Тоти: Не съм и мечтал, че ще играя толкова


И. Ангелов

Тоти: Не съм и мечтал, че ще играя толкова

Нападателят на Рома Франческо Тоти разкри, че никога не си е представял толкова дълга и престижна кариера. Пред Sky Sport Italia той каза в интервю, което ще се излъчи в коледната вечер, че само е мислел как ще играе доколкото може, след като младостта му е преминала в спорта.

"Никога не съм мислел, че ще стигна толкова далеч. Знаех само едно - Футболът ще е главното ми занимание. Това е страст, която имам от дете. Всичко съм дал за нея."

Тоти продължи с думи за семейството си: "Нямаше да съм тук без тях. Те ме подкрепяха през целия път. Синът ми Кристиан е малка надувка, точно като мен като малък. Правеше ми кеф да се заяждам с хората и да им късам нервите. Понякога мисля, че сме много еднакви. Това ме прави горд."

Тоти отдели време да заговори за Карло Мацоне, който водеше Рома в периода 1993-1996:

"Благодаря му всеки ден. Той беше като втори баща за мен. Бях късметлия да го срещна на възраст 16, 17 годишен. Той работеше добре и винаги бе фокусиран. Много е трудно да задържиш тинейджър на място в Рим."

Тоти е топ реализатора на Рома в историята с 203 попадения от 487 мача. От дебюта си през 1993 година той е печелил Скудетото през 2001 година и Световното с Италия през 2006 година.

  Сподели
98