Удинезе - Ювентус: В битка за първото място


Н. Гавазов

Удинезе - Ювентус: В битка за първото място

Удинезе - Ювентус
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 21.12.2011г.
Час: 19:00
Съдия: Андреа Ромео

Удинезе посреща Ювентус в последен мач за календарната 2011 година - това ще бъде битка между два отбора, чието представяне в сравнение с предишната година бележи очевиден прогрес и нямаме право да подлагаме под съмнение твърдението, че през настоящия сезон двете „зебри" са фактор в италианския футбол.

Отминаха времената, когато фриулци служиха като донори на топ-отборите в Италия. В последните няколко години президента Джампаоло Поци измени посоката на развитие на клуба и първата крачка в това отношение бе да се осигури финансовото благополучие на Удинезе, който вече мери сили и си сътрудничи с грандовете на европейския футбол. През лятото на 2011-та година Удинезе продаде само един играч за 43 милиона евро - чилиецът Алексис Санчес, който едва ли струва толкова пари се отправи в лагера на Барселона. Последваха го Инлер, Сапата, Флорес и специалистите започнаха да прогнозират, че „малките зебри" ще се борят за оцеляването си. Това не се случи, а ето, че сега няколко европейски клуба са готови да похарчат 20 милиона евро за друга звезда на отбора - Бенатиа, който миналата година бе малко известен, но през тази предизвика фурор с изявите си.

На тържеството по случай Коледа, президентът на Удинезе се обърна към играчите и треньора с думите: „Благодаря ви за това, че ме дарявате с толкова радостни минути в моя живот". Може ли да се съмняваме в думите на Поци? Едва ли, защото „фриулци" в момента оспорват второто място в класирането на шампиона Милан, при това отбора воден от Гуидолин е само на две точки от лидера Ювентус и не на последно място - Удинезе е най-добре представящият се домакин в Италия - на „Комунале Фриули" „зебрите" спечелиха 21 точки от 21 възможни и допуснаха само два гола......


Футболистите и привържениците на Ювентус също имат повод за наздравица, защото в неделя „бианконерите" се завърнаха на първото място в класирането след като победиха с 2:0 Новара. Това не е единствената причина „Старата дама" да бъде с приповдигнато настроение - Ювентус не само е единственият тим в Серия А, който не познава горчивината от загубата, но торинци са и единственият отбор от топ-5 на първенствата на Европа, който до този момент не е бил побеждаван ! А през сезона хората на Конте вече гостуваха на Интер, Лацио, Наполи и Рома - отбори, от които не е срамно да загубиш. Като прибавим тук и домакинската победа срещу Милан, може да си обясним защо лидерът в Серия А се казва Ювентус. Разбира се, не трябва да подминаваме и необяснимо слабите игри срещу отбори като Болоня, Дженоа, Катания, но общо взето тези мачове не могат да променят приятното впечатление от представянето на „Старата дама".

Днес 22 играчи на Удинезе бяха на базата в Брусески, като заниманията приключиха в ранния следобед. Журналистите забелязаха, че извън групата остана контузения Баду, а Барето, който е близо до завръщането си тренираше по индивидуална програма. За мача отпада наказания Бенатиа, което е голям проблем за Гуидолин и най-вероятно в центъра на защитата ще видим Данило, а на фланговете Домици и Феронети. Друга възможност е да бъде използван и Екстранд, но едва ли 22-годишният швед ще започне мача. Схемата на игра ще бъде 3-5-1-1, като все още наставникът не е определил кой ще подпомага Ди Натале - Флорес или Абди.

Тази сутрин тренировката на Ювентус на базата във Вивиано премина при затворени врати и журналистите не успяха да видят върху какво бяха съсредоточени усилията на играчите по време на заниманията. Добрата новина е завръщането на Бонучи и Видал, които изтърпяха своите наказания, а извън строя остава единствено Вучинич, който лекува контузия. Със сигурност при постройка 4-3-3 Матри ще се завърне в центъра на атаката, начело на която ще са също така Пепе и Естигарабия.

Ювентус пристига в Удинезе като фаворит - поне според статистиката. „Бианконерите" в последните си десет срещи на „Стадио Фриули" запазиха „суха" вратата си в шест от своите мачове. Освен това, в 37 мача в Удине, домакините имат само пет победи, а гостите са си тръгвали с трите точки цели 22 пъти. Какво ще се случи в сряда вечер? Няма никакво съмнение, че мачът между двете „зебри" ще се превърне в украшение на последния кръг в Серия А за 2011 година - на „Стадио Фриули" ще бъде определен „зимния шампион" на Италия! Разбира се, това няма толкова голямо значение на Апенините, както например в Германия, но кой не би искал да посрещне празниците на първо място? За любителите на италианския футбол това ще бъде поредният празник, а за любителите на залозите моето предложение е да се доверим на домакините, но само при положение, че нямаме право да използваме други знаци.


Последни 5 изиграни срещи:

Удинезе:

30 ноември Рен - Удинезе 0:0 (Лига Европа)
03 декември Интер - Удинезе 0:1 (Серия А)
11 декември Удинезе - Киево 2:1 (Серия А)
15 декември Удинезе - Селтик 1:1 (Лига Европа)
18 декември Лацио - Удинезе 2:2 (Серия А)

Ювентус:

29 ноември Наполи - Ювентус 3:3 (Серия А)
04 декември Ювентус - Чезена 2:0 (Серия А)
08 декември Ювентус - Болоня 2:1 сл. прод. (Купа на Италия)
12 декември Рома - Ювентус 1:1 (Серия А)
18 декември Ювентус - Новара 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Удинезе - Ювентус

74 срещи
11 победи за Удинезе
14 равенства
49 победи за Ювентус
Голова Разлика: 152:64 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Удинезе - 2.80
Равен - 3.10
Ювентус - 2.60

Коефициенти от Offsidebet:
Удинезе - 2.75
Равен - 3.10
Ювентус - 2.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
118