Ювентус ще се възползва от кадровите проблеми на Рома


Н. Гавазов

Ювентус ще се възползва от кадровите проблеми на Рома

Рома - Ювентус
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 12.12.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Орсато

Рома ще приеме Ювентус в последен двубой от 15-я кръг на Серия А, като мачът ще остане завинаги в историята на италианския футбол - това е първата среща, която ще бъде показана във формат 3D! Няма нищо случайно във факта, че именно този двубой е избран за тази цел, защото сблъсъците между Рома и Ювентус винаги са били вълнуващи и впечатляващи.

Своите последни срещи двата отбора проведоха по различен начин. Рома загуби гостуването си на Удинезе, а след това установи рекорд по получени червени картони за цялата история на клуба в мача с Фиорентина - 3, който „вълците" загубиха с 0:3. И в двата двубоя действията на столичани в отбрана бяха ужасни - централните защитници оставяха своите съперници да правят каквото си поискат и бе изненадващо да се наблюдава как иначе добри играчи гледат в различни посоки. В момента Рома се намира на 11-то място със 17 точки и ако трябва да намерим думи за цялостното представяне на тима едва ли ще успеем да го направим - Луис Енрике все още гради отбора, а не бива да забравяме, че освен своята философия, испанският специалист докара някои чуждестранни играчи, които все още се адаптират.

Ювентус изглежда доста солидно - четири победи в пет мача + едно равенство. Резултат, който не може да не впечатлява! Нещата стават още по-сериозни, когато си припомним, че „бианконерите" имаха две гостувания в този период. При първото победиха амбициозния Лацио, а второто бе в подножието на Везувий срещу Наполи, в който двата отбора изиграха един феноменален мач, отбелязвайки си по три гола, а това, което действително прави впечатление е характера демонстриран от хората на Антонио Конте, довеждайки нещата от 0:2 до 3:3. В момента Ювентус е на второ място в класирането на Серия А с 29 точки - с една по-малко от Удинезе и ако в понеделник вечер успее да победи, „Старата госпожа" ще се завърне на първото място.

В Рома проблемите в кадрово отношение са потресаващи, а най-много удари понесе отбраната. Четирима защитника не са в заявката за мача : Бурдисо, Кяер, Касети, а Жуан е дисквалифициран. С различни травми са още Писаро и Борини, а за да бъдат нещата още по-трудни - Гаго и Къркич са наказани. Дефицитът на централни защитници поражда въпросът: кой ще прави компания на Хайнце в сърцето на отбраната? Според La Gazzetta dello sport, това ще бъде Де Роси, но аз смятам, че Енрике ще заложи на Алеандро Роси, а на десния фланг ще постави Перота. Според мен, Де Роси е много по-нужен в центъра на терена, където трябва да се действа много умно и да се разбиват атаките на противника. Добрата новина е завръщането на Тоти и Освалдо.

Ювентус няма тези проблеми както Рома - единственият отсъстващ е Вучинич, който се контузи в мача срещу Чезена и няма да може да играе срещу бившия си отбор. Скамейката на „бианконерите" обаче е достатъчно дълга, за да бъде намерен заместник на черногореца. Вероятно Конте ще излезе с трима нападатели в мача, а в центъра ще събере Видал, Пирло и Маркизио, който прави великолепен сезон.

И ето, че дойде време за резонния въпрос: Кой ще победи? Ако следваме логиката, аз смятам, че това ще бъде Ювентус. Първо, „бианконерите" се намират в страхотна форма и единственото, което трябва да сторят е да се възползват от кадровите проблеми на противника си. Второ, според статистиката, в последните си седем визити на „Олимпико" отборът от Торино има шест победи и едно равенство. Последното поражение на „Старата дама" тук е от февруари 2004 година, когато загубиха с 0:4.

Много често обаче в италианският футбол се случват необясними неща. В този смисъл, за любителите на авантюрите е добре да заложат на равенството в мача, а да се предполага, че Рома ще победи своя съперник е твърде амбициозно. Лично аз няма да се изненадам, ако домакините измъкнат точката и препънат противника си - не един път сме били свидетели и на по-големи изненади.

Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

29 октомври Рома - Милан 2:3 (Серия А)
05 ноември Новара - Рома 0:2 (Серия А)
20 ноември Рома - Лече 2:1 (Серия А)
25 ноември Удинезе - Рома 2:0 (Серия А)
04 декември Фиорентина - Рома 3:0 (Серия А)

Ювентус:

20 ноември Ювентус - Палермо 3:0 (Серия А)
26 ноември Лацио - Ювентус 0:1 (Серия А)
29 ноември Наполи - Ювентус 3:3 (Серия А)
04 декември Ювентус - Чезена 2:0 (Серия А)
08 декември Ювентус - Болоня ?:? (Купа на Италия)

Досегашни срещи:

Рома - Ювентус

163 срещи
38 победи за Рома
47 равенства
78 победи за Ювентус
Голова Разлика: 260:174 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Рома - 4.00
Равен - 3.20
Ювентус - 2.00

Коефициенти от Offsidebet:
Рома - 4.00
Равен - 3.20
Ювентус - 1.95

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
195