Ювентус ще се завърне на първото място с победа над Чезена


Н. Гавазов

Ювентус ще се завърне на първото място с победа над Чезена

Ювентус - Чезена
Стадион: "Ювентус Арена", Торино
Дата: 04.12.2011г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Довери

Ювентус приема Чезена в среща от 14-я кръг на Серия А и едва ли има любител на италианския футбол, който да подлага под съмнение твърдението, че „бианконерите" излизат като фаворити в мача. Грандът от Торино отстъпи снощи първото място в класирането, но засега си остава единственият отбор без загуба в калчото и един от фаворитите за спечелване на Скудетото. Мачът с Чезена идва в много удобен момент за Ювентус, защото хората на Конте играха през седмицата с Наполи отложен мач от 11-я кръг на Серия А и след като губеха с 0:2 на почивката в крайна сметка достигнаха до удобния за тях резултат 3:3 - всичко това изтощи торинци и наставникът на тима смята да даде почивка на голяма част от титулярите, което срещу Чезена може да си позволи да го направи.

Гостите от Емилия-Романя ще пътуват до Пиемонт с ясното съзнание, че няма как да бъдат фаворити в мача - не само заради статистиката, според която единствената победа на „морските кончета" в Торино е от далечната 1987 година и то по служебен път, а и защото хората на Даниеле Аригоне нямат потенциала на техния именит съперник. Това впрочем се вижда от резултатите на тима - само две победи от 12 мача са постигнали играчите на Чезена, а нападателите със своите шест отбелязани гола са големи длъжници на съотборниците си. Това всъщност обяснява и защо Чезена е на предпоследно място в класирането с девет точки актив - по всичко изглежда, че сезона за „морските кончета" ще бъде повече от труден.

Ювентус ще бъде без контузения Манингер и наказания за един мач Пирло. Симоне Пепе, Леонардо Бонучи и Артуро Видал са сред футболистите, които могат да бъдат оставени от Конте да си починат. Вероятно в центъра на отбраната ще видим Джорджо Киелини заедно с Андреа Бардзали. Това от своя страна ще позволи на Паоло де Челие да стартира двубоя като ляв бек.Налице е възможността Фабио Куалиарела да направи първия си старт за отбора от началото на сезона за сметка на черногореца Мирко Вучинич. Интересно ще бъде да видим каква схема на игра ще избере Конте, но тя ще бъде 4-4-2 или 4-3-3, а не е изключено специалистът да заложи на един нападател, който да бъде подсигуряван от четирима полузащитника.

Чезена пристига без Комото, Мартинес и Колучи, които са контузени, както и без наказаните Чекарели и Раваля. Извън групата останаха още Коли, Аригони и Сиса. Вероятно Муту и Богдани ще водят атаката на своите - румънеца най-после се отпуши с виртуозен гол срещу Дженоа. Схемата на игра ще бъде 4-4-2, като на левия фланг на полузащитата Аригоне ще може да избира измежду Мартиньо и Кандрева.

Единственото любопитно нещо в този двубой е с какъв състав ще излезе Конте и кой ще започне мача от пейката. Разбира се, има известен елемент на изненада, защото по всичко изглежда, че в Торино много спокойно се отнасят към утрешният двубой, но най-вече ми се струва, че „бианконерите" прекалено несериозно приемат Чезена, което може да им изиграе лоша шега. Въпреки това, няма как човек да не се довери на Ювентус и единственото разумно нещо е да заложим на тях. Всеки друг знак в прогнозите ни ще бъде една обикновена авантюра.
Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

25 октомври Ювентус - Фиорентина 2:1 (Серия А)
29 октомври Интер - Ювентус 1:2 (Серия А)
20 ноември Ювентус - Палермо 3:0 (Серия А)
26 ноември Лацио - Ювентус 0:1 (Серия А)
29 ноември Наполи - Ювентус 3:3 (Серия А)

Чезена:

30 октомври Парма - Чезена 2:0 (Серия А)
06 ноември Чезена - Лече 0:1 (Серия А)
20 ноември Болоня - Чезена 0:1 (Серия А)
27 ноември Чезена - Дженоа 2:0 (Серия А)
30 ноември Чезена - Губио 3:0 (Купа на Италия)


Досегашни срещи:

Ювентус - Чезена

25 срещи
13 победи за Ювентус
11 равенства
1 победа за Чезена
Голова Разлика: 48:27 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Ювентус - 1.25
Равен - 5.50
Чезена - 12.00

Коефициенти от Offsidebet:
Ювентус - 1.25
Равен - 5.00
Чезена - 13.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
144