Милан може да се раздели с нападател


Н. Гавазов

Милан може да се раздели с нападател

Агентът на Стефан Ел Шаарави призна в интервю за авторитетният сайт за футболни новини Goal.com., че неговият клиент се чувства щастлив в Милан, но предупреди също така, че бъдещето на халфа на „Сан Сиро" остава несигурно. Очакванията към 19-годишният бяха големи, но той изигра само шест мача за шампионите през този сезон, въпреки че на моменти „росонерите" изпитваха проблеми с нападателите заради множеството контузени в отбора.

В резултат, от десетина дни в медийното пространство се появиха спекулации за бъдещето на Ел Шаарави, които го свързват с трансфер в Дженоа. Допълнително масло в огъня наля президентът на „грифоните" Енрико Прециози, който разкри, че той няма да има нищо против 19-годишният нападател да заиграе в отбора му.

Агентът на Ел Шаарави заяви днес, че клиентът му е спокоен за сегашното си положение, но също така подчерта, че не може да отхвърли варианта, през януари играчът да смени клубната си принадлежност.

„В момента има много въпроси около бъдещето на Стефан. Истина е: току-що разговарях по телефона с Прециози и засегнахме темата за Ел Шаарави, но в момента не може да кажем нищо. Момчето се чувства добре в Милан и знае, че трябва да дава всичко от себе си, за да заслужи мястото си в отбора", заяви агент Ла Флорио.

„В Италия треньорите трудно позволяват на младите хора да играят редовно, особено в големите клубове. Ние трябва да последваме примера на английските отбори и аз съм сигурен, че ако Стефан играеше в Англия, той със сигурност щеше да бъде титуляр. Това, което мога да кажа в момента е, че ще има дискусия с клуба през следващата седмица и след това ще видим какво ще правим. Искаме да направим най-добрия избор за нападателя и за Милан", каза още агентът на Ел Шаарави.

 

  Сподели
91