Аталанта - Наполи: Двубой с няколко неизвестни


Н. Гавазов

Аталанта - Наполи: Двубой с няколко неизвестни

Аталанта - Наполи
Стадион: "Атлети Адзури", Бергамо
Дата: 26.11.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Орсато

Аталанта посреща Наполи в среща от 13-я кръг на Серия А и ще се опита да продължи не само с впечатляващото си представяне след завръщането си в елита, но и да остане непобеден на „Атлети Адзури" през сегашната си кампания. Хората на Колантуоно имат до този момент две поражения, четири равенства и пет победи, което им осигурява на този етап 13-то място, но ако „оробриците" не бяха стартирали сезона с минус шест точки, сега щяха да се намират на пето място в класирането. В последния кръг Аталанта гостува на Сиена и бе близо до победата, но изравнителен гол на Гаци в 87-та минута отне трите точки от момчетата на Колантуоно.

Наполи ще бъде в добро настроение по време на своето пътешествие на север, основната причина за което е феноменалната победа с 2:1 над отбора на милионерите в мач от петия кръг на Шампионската лига. „Партенопеите" сега трябва да направят само една единствена крачка - да победят Виляреал в Испания, за да сложат точка на съперничеството си с Манчестър Сити. Именно успехът във вторник вечер обаче може да се окаже „капан" за играчите на Наполи смята наставника Мадзари, който предупреди хората си, че те не бива да се отпускат. Със сигурност италианският специалист е прав, защото винаги около мачовете на тима в Шампионската лига, тези във вътрешното първенство стават проблематични - заради ротациите в отбора и по други, необясними за страничния наблюдател причини. Така бяха загубени срещите с Киево, Катания и Парма, както и равенството на „Сан Паоло" срещу Лацио.

Домакините са без Капели, Бриги и Касерта, които са контузени, а извън групата останаха още Полито, Ферейра, Пинто и Раймонди. Стефано Колантуоно смята да затегне нещата в тактически план и най-вероятно ще включи защитника Белини в средната линия на отбора, а Симоне Падоин ще се придвижи наляво, което означава, че Бонавентура отива на пейката - целта на този ход е да бъде вкаран повече отбранителен елемент в халфовата линия на „оробиците".

За гостите единственият отсъстващ е Донадел. Големият въпрос обаче е, на какъв състав ще заложи Мадзари - ще станем ли свидетели на поредните рокади или наставника на „партенопеите" ще заложи на титулярния си състав. Още вчера в медийното пространство се прокрадна идеята, че Лавеци може да започне от пейката, което означава, че Пандев ще бъде титуляр. При всички положения обаче схемата на игра няма да бъде променяна и тя си остава традиционната 3-4-2-1.

По пътя на логиката, Наполи има в състава си по-качествени изпълнители от тези на Аталанта и не би трябвало „партенопеите", които победиха Сити, Виляреал и за малко Байерн Мюнхен да загубят гостуването си на новака. Но... следвайки статистиката и хвърляйки поглед назад към мачовете на Наполи веднага след срещите си от Шампионската лига, нищо добро не очаква неаполитанците в Бергамо. Оттук нататък, всеки един любител на залозите може да си прецени сам как да играе срещата. Лично аз ще се доверя на статистиката, но и на опита на Наполи, поради това ще заложа на знак за равенство. Всичко друго обаче, което може да се получи в този мач няма да бъде също никаква изненада за мен.
Последни 5 изиграни срещи:

Аталанта:

23 октомври Парма - Аталанта 1:2 (Серия А)
26 октомври Аталанта - Интер 1:1 (Серия А)
30 октомври Болоня - Аталанта 3:1 (Серия А)
06 ноември Аталанта - Каляри 1:0 (Серия А)
20 ноември Сиена - Аталанта 2:2 (Серия А)

Наполи:

26 октомври Наполи - Удинезе 2:0 (Серия А)
29 октомври Катаня - Наполи 2:1 (Серия А)
02 ноември Байерн Мюнхен - Наполи 3:2 (Шампионска лига)
19 ноември Наполи - Лацио 0:0 (Серия А)
22 ноември Наполи - Манчестър Сити 2:1 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Аталанта - Наполи

80 срещи
20 победи за Аталанта
24 равенства
36 победи за Наполи
Голова Разлика: 113:82 за Наполи


Коефициенти от bet365:
Аталанта - 2.62
Равен - 3.10
Наполи - 2.75

Коефициенти от Offsidebet:
Аталанта - 2.55
Равен - 3.05
Наполи - 2.80

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
191