Де Роси: Бъдещето ми е да бъда капитан на Рома


Н. Гавазов

Де Роси: Бъдещето ми е да бъда капитан на Рома

Полузащитникът Даниеле Де Роси, който се намира в последната година на сегашния си договор с Рома заяви, че очакванията са му да наследи капитанската лента в клуба от Франческо Тоти, когато талисманът на „рисмките вълци" реши да сложи край на кариерата си като футболист. По този начин, 28-годишният Де Роси на практика прекрати спекулациите, според които той ще напусне клуба след края на сезона, тъй като не може да постигне споразумение с шефовете си относно условията по новия си контракт. Въпреки това, полузащитникът бе загадъчен в някои от отговорите си.

„Дали трябва да успокоя феновете относно моето бъдеще? Сърцето ми трепери...", бе загадъчния отговор на Де Роси в ефира на Radio2 Rai.

„Щастлив съм, че аз се забавлявам с работата и това, че получавам невероятни заплати. Знам, че съм голям късметлия, но не се срамувам от това, което печеля. Пазарът определя цените и футбола се е издигнал нагоре в стратосферата, така че е нормално да получаваме тези пари", допълва полузащитникът.

„Капитанът е един и само Франческо Тоти. Аз ще му отнема капитанската лента само когато той се пенсионира. Тогава с него ще си отиде една цяла епоха. Франческо е класически римлянин - уверен и почти арогантен. Той е нещо уникално за този град", каза още Де Роси.

 

  Сподели
102