Ювентус - Палермо: Бианконерите ще продължат по пътя на победата


Н. Гавазов

Ювентус - Палермо: Бианконерите ще продължат по пътя на победата

Ювентус - Палермо
Стадион: "Ювентус Арена", Торино
Дата: 20.11.2011г.
Час: 16:00
Съдия: Мауро Бергонци

В среща от 12-я кръг на Серия А Ювентус приема Палермо, срещу който трябва да докаже шампионските си амбиции. „Бианконерите" са единственият отбор, който не познава горчивината от загубата през настоящия сезон, а защитата е втората най-добра след тази на Удинезе. Но представянето на „Старата дама" много прилича с това от първата част на миналогодишния сезон - торинци стартираха с две победи, последвани от две равенства срещу Катания и Болоня, за да дойде победата над шампиона Милан, която типично в стила на „бианконерите" бе помрачена от двете равенства срещу Киево и Дженоа. В последните си два мача обаче, Ювентус се завърна на победния си път, побеждавайки не кой да е, а Фиорентина и Интер. По такъв начин, хората на Антонио Конте се намират в момента на 4-та позиция в класирането и след девет изиграни мача имат в своя актив 19 точки.

Палермо ще пътува на север с една от най-лошите си статистики от гостуванията си през този сезон - хората на Манджа спечелиха само една точка в мачовете си извън Сицилия и по този показател те би трябвало да се намират в зоната на изпадащите, но „рособлу" ще пристигне в Торино със самочувствие - последните три визити в столицата на Пиемонт завършиха с победи за сицилианци. В таблицата за класиране Палермо се намира на пето място и след десет изиграни мача има в своя актив 16 точки, което означава, че една победа над Ювентус утре вечер, ще изравни по точки двата тима.

Ювентус е без Манингер, който е контузен, а извън групата за мача, по различни причини останаха още Якуинта, Мароне, Амаури, Мота, Гросо, Сьоренсен, Красич, Естигарабия и Тони. Единственият проблем пред Антонио Конте е кого да използва за партньор на Бонучи в центъра на защитата - Барцали или Де Чели. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1, като Матри ще бъде на върха на атаката, а Пирло и Маркизио ще се разположат в опорната зона, откъде ще тръгват атаките на „бианконерите".

Палермо е без Пинила и Хернандес, които са контузени, в Сицилия останаха още Барето, Ди Матео, Симон, Алварес, Будан, Муньос. Девси Манджа ще изостави на „Олимпико" схемата на игра 4-4-2 и ще заложи на 4-3-2-1, която лесно може да се трансформира в 4-3-3. На върха на атаката ще бъде Личи, подпомаган от Миколи и Захави. В средата на терена младият наставник ще трябва да избира измежду Бачинович и Акуа, а на десния фланг на защитата ще се завърне Писано.

Очевидно е, че Палермо ще направи всичко възможно, за да продължи традицията от предишните години, но най-вече сицилианци ще се опитат да откраднат нещо, за да не предизвикват гнева на своя президент - така както се случи след гостуването на Милан. Ювентус от своя страна също ще търси победата - намерението на „бианконерите" е не само да променят негативната за тях статистика, но и да не позволят на лидерите в класирането да увеличат дистанцията. Срещата няма да бъде лека за нито един от двата тима, особено като се има предвид, че тя идва след международната пауза, което внася известна интрига в нея. Ако трябва обаче да се опрем на логиката, не виждам как отбор, който е спечелил само една точка при гостуванията си до момента, ще успее да обърне нещата точно срещу Ювентус. 

 

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

02 октомври Ювентус - Милан 2:0 (Серия А)
16 октомври Киево - Ювентус 0:0 (Серия А)
22 октомври Ювентус - Дженоа 2:2 (Серия А)
25 октомври Ювентус - Фиорентина 2:1 (Серия А)
29 октомври Интер - Ювентус 1:2 (Серия А)

Палермо:

15 октомври Милан - Палермо 3:0 (Серия А)
23 октомври Рома - Палермо 1:0 (Серия А)
27 октомври Палермо - Лече 2:0 (Серия А)
30 октомври Удинезе - Палермо 1:0 (Серия А)
05 ноември Палермо - Болоня 3:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Ювентус - Палермо

46 срещи
25 победи за Ювентус
11 равенства
10 победи за Палермо
Голова Разлика: 92:50 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Ювентус - 1.44
Равен - 4.20
Палермо - 7.50

Коефициенти от Offsidebet:
Ювентус - 1.45
Равен - 3.75
Палермо - 8.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
148