Ибрахимович си спомни и за Капело


Н. Гавазов

Ибрахимович си спомни и за Капело

В пресата продължават да излизат откъси от нашумялата автобиография на нападателя на Милан Златан Ибрахимович. Този път английската преса публикува спомените на шведа за пребиването му в Ювентус под ръководството на Капело. Както е известно, пътищата на двамата се засякоха в периода 2004-2006 година, когато сегашният наставник на националния отбор на Англия оглавяваше тима на „бианконерите".

„Когато Капело работеше с мен, той ме учеше да тренирам удари по вратата от всякаква позиция: от всеки ъгъл, от всяка позиция, дори такива, които топката можеше да не бъде там. Бам, бам, бам, бам - удари по вратата. Веднъж той ме попита - Според теб, кой в отбора притежава най-добра техника на удара към вратата? Аз му отговорих - Дел Пиеро или Недвед, а той ми каза - не, треньорът на вратарите, защото стреля по вратата хиляда пъти на ден", пише Ибрахимович.

„Веднъж, след загубата в Шампионската лига през 2005 година в Ливърпул, Капело започна много яростно и гръмогласно да се кара на Лилиан (Тюрам), който изпусна своя противник в голова атака. След това той започна толкова силно да рита скамейката за масажи, че всички ние просто седяхме приковани към столовете си, плувайки в пот. Никой не посмя да мръдне дори мускулче, но по-важното - никой след това не посмя да повтори това, което направи Тюрам", признава шведът.

„Капело ме научи на уважение - това не е онова, което получаваш един път и завинаги, а уважението трябва да се печели всеки ден и винаги по различен начин", пише още Ибра.

 

  Сподели
95