Анонс на 9 кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 9 кръг на Серия А

Наполи - Удинезе
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 26.10.2011г.
Час: 21:45
Съдия:

Наполи приема лидера Удинезе в среща от междинния девети кръг на Серия А. Няма как да бъдат спокойни „партенопеите" - те имат само точка по-малко в сравнение с миналогодишното си представяне, но тревогата сред феновете на неаполитанците е голяма - „най-добрият италиански отбор" (според думите на Румениге) е трети мач без победа във всички турнири, а освен това защитата на Наполи е повече от колеблива и допусна повече попадения, отколкото например тази на Сиена. Като добавим към всичко това, че Кавани за последно се разписа на 18 септември срещу Милан, има от какво да се притесняват феновете на тима.

Валтер Мадзари ще бъде без Бритос, Гаргано, Пандев и Донадел, които са контузени. След като в последния кръг срещу Каляри наставникът промени състава, сега той ще направи отново същото: връща в центъра на отбраната Канаваро, а в центъра на полузащитата Инлер, на десния фланг се завръща Маджо, а отново в игра ще видим Хамшик. Схема на игра 3-4-2-1. Вероятен състав: Де Санктис - Кампаняро, Канаваро, Ароника - Маджо, Джемаил, Инлер, Досена - Хамшик, Лавеци - Кавани.

Гостите са без Кода, Баста, Паскуале и Барето. Голямата загуба обаче се казва Ди Натале, който е контузен и няма да играе. Това означава, че Гуидолин има два варианта за подредба на състава си - при първия, Флорес е начело на атаката, подсигуряван от Торже и средната линия ще бъде изградена от петима полузащитника. Втори вариант - Флорес и Торже играят в нападение един до друг и отново в средата ще има петима играчи, но с Феронети на десния фланг, а Баста тогава отива на пейката, а Пинци ще се премести по-навътре към центъра.

Ако в момента има отбор, срещу който Мадзари най-малко би желал да се изправи, това е именно Удинезе. Фриулци пристигат като лидери в класирането и със страхотна статистика - последната загуба на „зебрите" е от 24 август срещу Асренал. Оттогава насам хората на Гуидолин са 11 мача без загуба във всички турнири, а в последните си пет мача успяха да запазят вратата си суха! Съвсем заслужено отборът зае първото място (за първи път от началото на сезона), след като през уикенда отнесе Новара с 3:0.

Миналата година Наполи отправи 18 удара към вратата на своя съперник тук, но загуби с 1:2. Освен това, фриулци нямат поражение в последните шест мача между двата тима, а в последните три срещи постигнаха три победи. Всичко това прави специално този мач трудно прогнозируем. Още повече, че гостите пристигат с невероятна защита, която допусна само един гол в седем мача. Следователно, какъвто и резултат да се получи, той няма да бъде изненадващ. Единственият плюс за домакините е отсъствието на Ди Натале. Всичко друго говори в полза на гостите.

 

Коефициенти от bet365:

Наполи - 2.10
Равен - 3.25
Удинезе - 3.50

Коефициенти от Offsidebet:
Наполи - 2.05
Равен - 3.10
Удинезе - 3.60

Прогноза за: Наполи - Удинезе 1:0

 

 

Милан - Парма
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 26.10.2011г.
Час: 21:45
Съдия:

Милан ще посрещне Парма и шампионите трябва да докажат на всички, че могат да бъдат по-последователни - отборът загуби от Ювентус, а след това победи последователно Палермо и БАТЕ, а през уикенда губеше на полувремето с 0:3 от Лече, за да триумфира в крайна сметка с 4:3. Това непостоянство на „росонерите" на моменти плаши, а Галиани го оправда със сгъстената програма, която в скоро време не се очертава да бъде разредена. Милан е без Гатузо, Пато, Фламини, Зеедорф и Амелия, които са контузени, а тази вечер стана ясно, че Ван Бомел ще почива. Вероятно атаката ще се води от Ибрахимович и Касано, които със сигурност ще бъдат подкрепяни от героя в мача с Лече - Боатенг. Схема на игра 4-3-1-2. Вероятен състав: Абиати - Абате, Силва, Йепес, Антонини - Акуилани, Амброзини, Ночерини - Боатенг - Касано, Ибрахимович.

Ако Милан е непоследователен, какво да кажем тогава за Парма? След две поредни победи - едната срещу Наполи на „Сан Паоло", последва домакинска загуба от Аталанта. В момента „дуковете" се намират на 14-то място в класирането, с три победи и четири загуби (единственият тим без равен мач) - на пет точки от зоната на изпадащите и на шест от първото място. Гостите ще бъдат без Флокари, а Биябияни беше включен в последния момент - тази вечер, но най-вероятно ще започне мача от пейката. Това автоматично праща Валиани на десния фланг на полузащитата, а атаката ще се води от Пеле, подсигуряван от Джовинко. Схема на игра 4-4-1-1.

Среща между два непоследователни отбора, които могат да загубят от всеки един тим, както и да направят невероятни обрати. В по-добро психологическо състояние са „росонерите", освен това едва ли пред собственика публика шампионите ще си помислят да правят някакви експерименти. Разума сочи, че в този мач спокойно може да се доверим на Милан.

 

Коефициенти от bet365:
Милан - 1.33
Равен - 4.75
Парма - 9.50

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 1.33
Равен - 4.60
Парма - 9.00


Прогноза за: Милан - Парма 2:0

 

 

Аталанта - Интер
Стадион: "Атлети Адзури", Бергамо
Дата: 26.10.2011г.
Час: 21:45
Съдия:

Аталанта ще приеме Интер в дербито на Ломбардия - Бергамо и Милано са съседни градове и срещите между двата отбора винаги са носели особен заряд. Отделно от това, „Атлети Адзури" не е най-доброто място за посещение, поне не точно сега, когато формата на "нерадзурите" от Бергамо е великолепна и ако не бяха отнетите точки преди старта на първенството, Аталанта щеше да бъде на второ място в таблицата за класиране. Домакините са без Бриги, Пинто и Манфредини, а старши-треньора Калонтуоно ще промени тактическата постройка и ще използва в атака Моралес и Денис, но ще постави задача на южноамериканеца да атакува от дълбочина. По такъв начин схемата на игра ще бъде 4-4-1-1 с Шелото и Бонавентура по фланговете.

След загубите от Наполи и Катания, Интер се завърна на победния си път, след като в средата на миналата седмица се наложи над шампиона на Франция Лил с 1:0 като гост, а през уикенда повтори същия резултат при домакинството си на Киево, като по този начин „нерадзурите" записаха първи домакински успех от началото на сезона. Вицешампионите ще са без Поли, Ранокия, Коутиньо, Форлан, Вивиано и Самуел. Най-вероятно Пацини ще бъде оставен на пейката да си почине, за сметка на Милито, който ще си сътрудничи в нападение със Сарате. Схема на игра 4-3-1-2. Вероятен състав: Сезар - Майкон, Лусио, Киву, Нагатомо - Санети, Мота, Станкович - Снайдер - Сарате, Милито.

Интер не е побеждавал тук от 2008 година. Утре вечер също няма да бъде лесно за миланци, които ги очаква силно мотивиран съперник, готов да се бори за всяка педя от терена. Като всяко дерби и това би могло да завърши по всякакъв начин и за това лично аз смятам, че ще е най-разумно да използваме троен знак в нашите залози.


Коефициенти от bet365:
Аталанта - 3.40
Равен - 3.20
Интер - 2.20

Коефициенти от Offsidebet:
Аталанта - 3.30
Равен - 3.10
Интер - 2.20

Прогноза за: Аталанта - Интер 1:1

 

 

 

Лацио - Катания
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 26.10.2011г.
Час: 21:45
Съдия:

Лацио ще се надява да продължи успешното си представяне в първенството и срещу Катания. Последната загуба на столичани бе в средата на миналия месец и оттогава „орлите" записаха четири победи и едно равенство срещу другия тим от Сицилия -Палермо. В момента Лацио се намира на второ място в таблицата за класиране с 14 точки и единственото, което би трябвало да безпокои наставника Еди Рея е голямата пропускливост на защитата - за щастие, до този момент нападателите се справят с този недостатък. Домакините ще са без Гонзалес, Маури, Ернандес, Матусалем и Берарди, които са контузени, както и без наказания за един мач Диас. Промяна в постройката на отбора няма да има - Сисе, Клозе и Скули ще водят атаката на римляните, а Ледесма ще заеме място в средата на терена.

Винченцо Монтела се завръща на „Олимпико" за първи път откакто напусна Рома и определено впечатлява начело на новия си отбор Катания, който победи Интер с 2:1 и завърши наравно 1:1 с Ювентус. Отделно от това, вече четвърти мач Катания е без загуба. Последните добри резултати изкачиха сицилианци на осмо място в класирането с актив от десет точки и те пристигат в Рим в много добро настроение. Монтела няма да може да разчита на Гомес, Ледесма, Капуано, Алварес, Биаджанти и Суазо. Бившият наставник на Рома ще заложи в защита на петима футболисти, а в нападения ще остави Лопес и Бергесио.

На пръв поглед изходът от двубоя е ясен, но ако се вгледаме в последните резултати на гостите, ще видим, че това едва ли е така. „Слоновете" обичат да играят на контраатака и точно по този начин победиха Интер. Точно така измъкнаха точките навън срещу Фиорентина и Новара и ако Лацио не внимава в защита, аз не виждам нищо изненадващо в това Катания да си тръгне с нещо от тук, въпреки по-големия потенциал на техните противници. Еди Рея обаче е опитен специалист и със сигурност е запознат със стила на гостите и най-вероятно ще вземе мерки да не се стига до изненади.


Коефициенти от bet365:
Лацио - 1.72
Равен - 3.50
Катания - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Лацио - 1.70
Равен - 3.40
Катания - 5.25

Прогноза за: Лацио - Катания 2:1

 

 


Дженоа - Рома
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 26.10.2011г.
Час: 21:45
Съдия:

Сблъсъците между Дженоа и Рома през последните години винаги са били интересни и оспорвани, а резултатът в тях не е зависел от моментната форма на двата отбора. Представянето на домакините в последните срещи от първенството не беше никак добро - загуби от Киево и Парма и равенство на „Ферарис" с аутсайдера Лече. През уикенда обаче, „грифоните" показаха характер при гостуването си на Ювентус и след като на два пъти губеха в резултата, в крайна сметка си тръгнаха с точката. В момента Дженоа е на 12-то място и има в актива си девет точки. В утрешния мач няма да може да вземат участие Каладзе и Зе Едуардо. Така в средата на терена като титуляр ще започне Сеймор, а двойката централни защитници ще бъде оформена от Дайнели и Морети. В последния момент ще бъде взето решение кой ще бъде партньор на Паласио в атака - Янкович или Карачило, който се превърна в герой на „Ювентус Арена".

Рома продължава да се представя несигурно, но пък пълзи нагоре в таблицата за класиране. След загубата от Лацио в дербито за Вечния град „вълците" приеха Палермо и постигнаха трудна победа с 1:0. Но с играта си столичани никак не ни убедиха, че заслужават успеха. Напротив - гостите имаха по-добри шансове за гол и ако не бяха изявите на Стекеленбург, едва ли резултатът щеше да остане същия. Хосе Енрике е без Тоти, Сисиньо, Роси, Лобонт, Кяер и Пиянич. Атаката най-вероятно ще се води от тримата - Борини, Къркич и Бориело. Не е изключено вместо Марко, Освалдо да започне като титуляр, както и в центъра на защитата вместо Хайнце, мачът да започне Жуан.

Може банално да звучи, но този двубой може да завърши при всякакъв резултат. Рома разполага с по-качествен състав, на който обаче играта не върви така гладко, както им се иска на феновете на тима. От друга страна, Дженоа винаги е излизал пределно мобилизиран срещу „вълците" от Рим и двубоите са били много нервни и най-вече пълни с обрати. Миналата година Рома поведе тук с 3:0 в 51-та минута, но в крайна сметка отстъпи с 3:4. Какво ще се случи сега може само да гадаем, но едно е сигурно - на никой няма да му е скучно.

Коефициенти от bet365:
Дженоа - 2.60
Равен - 3.20
Рома - 2.75

Коефициенти от Offsidebet:
Дженоа - 2.55
Равен - 3.15
Рома - 2.70

Прогноза за: Дженоа - Рома 2:2

Останалите срещи от кръга:

Чезена - Каляри
Киево - Болоня

Новара - Сиена
Палермо - Лече

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
181