Милан възкръсна след невероятен обрат срещу Лече (видео)


И. Ангелов

Милан възкръсна след невероятен обрат срещу Лече (видео)

Невероятно зрелище сътвориха днес в ранния мач на Серия А отборите на Лече и Милан. Двубоят завърши 3:4, но не многото голове бяха изненадата в мача, а подхода на двата тима. Изключително първо полувреме за Лече ги постави в позиция на водещи с 3 гола, но Кевин-Принс Боатенг влезе на полувремето и за 18 минути се превърна в играч на мача, саморазправяйки се с тима на домакините. Йепес добави победен гол в края на мача за 3:4 за Милан.

Силното начало за Лече бе изненадващо. Още в 4-ата минута Джакомаци вкара след асистенция на Гросмюлер. Шокът дойде много рано за Милан и те като че ли не знаеха къде се намират. Лече изглеждаше много бърз и владееше положението, като се стигна до 30-ата минута, когато бившият играч на Милан Оддо реализира дузпа.

Може би проблемите в Милан идваха от възрастта на играчите днес - Йепес и Неста на по 35 години, а ван Бомел и Амброзини на 34, скоростта на мача ги убиваше. До края на полувремето резултатът стана 3:0 - Гросмюлер вкара в 37-ата минута, а Боатенг бе пратен да загрява. 

На полувремето той се появи на мястото на Робиньо, а Акуилани на мястото на Амброзини. Боатенг веднага показа, че е в страхотна форма. Той взе топката и изпрати снаряд от над 25 метра по посока вратата на Лече още в 47-ата минута. Вратарят трябваше да избива, но ситуацията показа какво готви Милан в това полувреме.

Боатенг бе във вихъра си и нямаше кой да го спре на терена. Той реализира един от най-бързите хетрици в историята на Серия А - за 18 минути игра. Освен това головете бяха истински красиви изпълнения. Първо той вкара в 49-ата минута, след това в 54-ата, а равенството сътвори в 63-ата. Лече се видя в чудо и вече бранеше равенството си, но победата на Милан изглеждаше близо. Тя стана факт, след като Йепес се разписа в 83-ата минута. Така Милан сътвори един от запомнящите се обрати, а Кевин-Принс Боатенг, който се зарече, че ще затвори устите на критиците си, може би го направи завинаги.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
107