Лацио с пълен обрат над Рома в дербито


И. Ангелов

Лацио с пълен обрат над Рома в дербито

Изключително зрелище предложи дербито между Лацио и Рома, след като "вълците" поведоха много рано в мача и сякаш бяха решили да наложат контрола си, но след червен картон домакините се наложиха в мача и започнаха атака след атака. Късметът не бе на тяхна страна и гредите на няколко пъти щяха да спасят Рома от загубата, но в самия край на мача Лацио заслужено постигна второто попадение и спечели с 2:1.

Рома започна силно и вкара още в 5-ата минута. Освалдо се възползва от пас на Пянич в наказателното поле. Натискът на гостите продължи и Перота можеше да удвои резултата в 11-ата минута. Самочувствието на Лацио обаче растеше с всяка минута, а от Рома започваха да отстъпват постепенно. До края на полувремето Лацио се налагаше като по-силния отбор на терена. Лацио обаче се измъкна чрез късмет в 28-ата минута, когато Рома просто трябваше да получи втори гол, но след рикушет топката току мина в аут.

Второто полувреме бе интересно за домакинската публика. Малко след началото му - в 50-ата минута, Кяер бе изгонен, а Ернанес вкара дузпа. Тук започна добрата игра на Лацио. Налагаше се Стекеленбург да прави спасявания на много пъти. В 70-ата минута Клозе нацели греда, като това стори и Сисе след страхотен шут в 82-ата минута. Множество положения бяха пропуснати от Лацио през тези минути и със сигурност те щяха да съжаляват, ако нещата бяха останали така.

Клозе обаче реши нещата и сътвори пълен обрат в добавеното време. Изключителна драма се получи в това дерби на Серия А, заслужено бе цялото внимание от медиите преди мача, а резултатът в крайна сметка е 2:1 за Лацио.

 

  Сподели
143