Киево - Ювентус: Тестът за лидера ще бъде труден


Н. Гавазов

Киево - Ювентус: Тестът за лидера ще бъде труден

Киево - Ювентус
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 16.10.2011г.
Час: 16:00
Съдия: Андреа де Марко


Гостуването на лидера Ювентус на Киево в седмия кръг на Серия А ще бъде истински тест за „бианконерите" да докажат, че заслужават да бъдат на върха в таблицата за класиране. „Летящите магарета" започнаха настоящата си кампания лошо - с домакинско равенство срещу новака Новара и загуба в Парма, а мнозина специалисти предрекоха лоши дни за тима от Верона. Изненадващо за мнозина обаче, Киево победи на „Бендегоди" Наполи, а след това взе скалпа и на Дженоа, което позволи на отбора да играе спокойно при гостуването си на Чезена в миналия кръг и в крайна сметка да измъкне спокойно точката. По този начин хората на Ди Карло имат в актива си осем точки и заемат девето място в таблицата за класиране.

Ювентус пристига във Верона, но колкото по-бързо торинци забравят за великолепната победа над Милан в предишния кръг, толкова по-добре ще бъде за тях - един евентуален неуспех срещу Киево ще обезсмисли триумфа над шампиона. А предпоставките, че двубоят ще бъде труден са налице: Ювентус спечели само два от последните си седем сблъсъка с „летящите магарета", освен това домакините се славят като много непримирим съперник на своя земя и са в състояние да поднесат всякакви изненади. Начело с новия си треньор Антонио Конте, след пет изиграни мача „Старата дама" се намира на върха на таблицата за класиране и заедно с Удинезе е единственият отбор, който няма загуба в първенството. По всичко изглежда, че Юве е гладен за успехи

Ди Карло няма контузени или наказани футболисти в отбора си и това позволи на наставника на Киево да свика под бойните знамена тези футболисти, за които смята, че ще му свършат необходимата работа. Днешната тренировка в Пескиера бе закрита за журналисти, а на пресконференцията Ди Карло не внесе яснота около титулярния състав, но точно срещу Ювентус едва ли ще се правят експерименти и най-вероятно схемата на игра ще бъде тази, което донесе победите срещу Наполи и Дженоа 4-3-1-2. Ако трябва да следваме логиката, атаката ще се води от Пелисиер и Тереау, които ще бъдат подпомагани от Саммарко. Тук не е изключена опцията Крузадо да застане зад двамата нападатели, а в десния фланг на ползуащитата изборът ще бъде между Брадли и Вацек.

Ювентус пристига във Верона без Гросо и Елиа, които не са контузени, но просто бяха оставени извън групата от 21 човека, в която обаче попадна Джакерини, който имаше болки в мускулите. Със сигурност Киелини (който вместо Де Чели игра срещу Милан) и Лихтщайнер ще бъдат по фланговете на защитата, а на десния край на атаката е по-вероятно Красич да започне като титуляр, вместо Джакерини. Също така възможността Дел Пиеро да бъде в стартовия състав е по-голяма от тази Матри да бъде титуляр. Схемата на игра ще бъде вече изпитаната 4-2-4, като е малко вероятно Конте да прибегне до 4-4-2, за което днес се писа в медиите.

Очертава се поредният тежък, а с това и непредсказуем мач в Серия А. Както казахме - Ювентус е гладен за успехи, но срещу себе си има отбор, който няма загуба в три последователни мача, а освен това, „бианконерите" са обременени от неприятната статистика срещу „летящите магарета" през последните години. И двата тима ще търсят победата - за „Старата дама" това ще бъде начин да утвърди положението си на върха преди двете следващи домакинства, докато победа за Киево ще направи спокойни възпитаниците на Ди Карло преди гостуването на Интер. Лично според мен не бива да разчитаме на един знак в нашите залози и колкото невероятно да звучи, аз смятам да включа и „1" в своята игра - на „Марк'Антонио Бендегоди" са се случвали всякакви обрати и изненади, което предполага, че и в предстоящия мач може да станем свидетели на подобно нещо.


Последни 5 изиграни срещи:

Киево:

11 септември Киево - Новара 2:2 (Серия А)
18 септември Парма - Киево 2:1 (Серия А)
21 септември Киево - Наполи 1:0 (Серия А)
25 септември Киево - Дженоа 2:1 (Серия А)
02 октомври Чезена - Киево 0:0 (Серия А)

Ювентус:

11 септември Ювентус - Парма 4:1 (Серия А)
18 септември Сиена - Ювентус 0:1 (Серия А)
21 септември Ювентус - Болоня 1:1 (Серия А)
25 септември Катаня - Ювентус 1:1 (Серия А)
02 октомври Ювентус - Милан 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Киево - Ювентус

16 срещи
1 победа за Киево
4 равенства
11 победи за Ювентус
Голова Разлика: 32:16 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Киево - 4.00
Равен - 3.20
Ювентус - 2.00

Коефициенти от Offsidebet:
Киево - 3.75
Равен - 3.10
Ювентус - 2.05

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
139