Форлан: Серия А е по-интересна от Ла Лига


Н. Гавазов

Форлан: Серия А е по-интересна от Ла Лига

Нападателят на Интер Диего Форлан в навечерието на двубоя от шестия кръг на Серия А с Наполи определи неаполитанския клуб като един от грандовете на италианския футбол. Уругвайския национал, който бе избран за най-добър играч на Мондиал 2010, допълни също така, че първенството в Серия А е много по-балансирано от това в Примера дивисион, а непредсказуемият характер го прави и по-интересно.

„Италианската Серия А е много по-балансирана от испанската Ла Лига. Там победителите са само Барселона и Реал Мадрид и общо взето нещата са ясни от самото начало на сезона. В Италия водещи са четири клуба - Ювентус, Наполи, Интер и Милан. Освен това, разликата с останалите отбори не е толкова голяма и на никого не е гарантирана победата - за да успееш се изисква да си постоянно концентриран и да даваш максимума от себе си. Дори последния в класирането не може да загуби с 5:0 от лидерите, докато в Испания това е често срещан резултат", заяви Форлан в ефира на Radio Blu Toskana.

"Защо и Наполи? Защото това е страшен отбор, който през последните години привлече няколко отлични футболисти. Имат млад и силен състав, който продължава да прогресира и мисля, че успехите им предстоят. Тази вечер ни чака тежък мач срещу тях, в който ако искаме да успеем ще трябва да играем много внимателно от първата до последната минута. Кавани? Имат други добри футболисти, които могат да компенсират отсъствието му", завършва уругвайският национал, който според предварителните прогнози, тази вечер ще води атаката на „нерадзурите" срещу Наполи.

 

  Сподели
95