Новара - Интер: Нерадзурите ще запишат първа победа в Серия А


Н. Гавазов

Новара - Интер: Нерадзурите ще запишат първа победа в Серия А

Новара - Интер
Стадион: "Комунале Силвио Пиола", Новара
Дата: 20.09.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Мауро Бергонци

Новара посреща Интер в двубой от 4 кръг на Серия А и най-после ще направи своя дебют в елита пред собствените си фенове - какво по-хубаво това да стане срещу вицешампиона на Италия? „Бианкоадзурите" изиграха вече два мача от шампионата и спечелиха една точка - едва ли някой е очаквал повече от възпитаниците на Атилио Тесер, които обаче показаха характер и намерение да не бъдат обикновени статисти. Срещу негостоприемния Киево пиемонтци губеха с 0:2, но успяха да се съвземат от шока, притиснаха своя съперник през второто полувреме и в крайна сметка успяха да изравнят резултата, а дори можеха да решат нещата изцяло в своя полза, ако Пинарди бе по-съсредоточен. През уикенда Новара гостува в Сардиния на Каляри и отново бе равностоен съперник на своите домакини, но този път времето не достигна на гостите да се доберат до равенството и те загубиха с 1:2.

Целият отбор на Интер - от играчи до треньора Гасперини е подложен на страхотен натиск и има защо. „Нерадзурите" загубиха първите си три официални срещи от новия сезон - финалът за Суперкупата на Италия, стартът на Серия А и двубоят от Шампионската лига срещу турския Трабзонспор, което бе най-лошото начало за миланския гранд от 1921 година насам. През уикенда Интер посрещна Рома и Гасперини се опита за пореден път да промени постройката на тима, залагайки на схема 3-5-2 с Уесли Снайдер в халфовата линия. Въпреки, че не допуснаха гол, домакините не успяха и да вкарат, което доведе до там, сред кандидатите за поста старши-треньор на отбора да бъде включено и името на Луиш Фиго.


Пинарди, поради контузия няма да е на разположение за Новара, но за сметка на това Меджиорини се завърна в състава след като излекува травма. Деафиоре също се възстанови напълно и със сигурност ще измести Морганело от титулярното място на десния фланг на отбраната. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2. Вероятен състав: Ужкани; Делафиоре, Лисудзо, Паки, Джемити; Поркари, Радованович, Ригони; Мадзарани; Моримото, Меджиорини.


Добрата новина за Гасперини е завръщането към тренировки на Киву и Калдирола, но все още остава несигурно състоянието на Станкович, както и на Кордоба. Извън групата са Майкон, Мота, Поли и Вивиано. Наставникът ще продължи да използва същата схема на игра, с която се изправи срещу Рома: 3-5-2, но в атака най-вероятно ще предпочете да заложи на Пацини вместо на Милито. Вероятен състав: Сезар; Лусио, Самуел, Ранокия; Нагатомо, Санети, Снайдер, Камбиасо, Оби; Форлан, Пацини.


Последният път, когато Интер игра тук в мач от Серия А бе през далечната 1956 година и двата отбора завършват 2:2. Нещата сега не са по-различни - „нерадзурите" отново са смятани за фаворити, докато домакините със зъби и нокти ще се борят да запазят елитния си статут и ако успеят да измъкнат нещо от своя именит съперник, това ще е добре дошло. Предимството за Новара е изкуственото покритие на терена, с което са свикнали играчите на Тесер, както и подкрепата на публиката, която се очаква да напълни стадиона. Предимството за Интер е в по-доброто качество на футболистите, както и в добре сработената защита на „нерадзурите". От друга страна, ако домакините загубят, това няма да е фатално, но ако гостите си тръгнат победени, това ще бъде истинска катастрофа за тях. В този смисъл, натискът върху Интер е много по-голям, което прави двубоя интригуващ - миланци от самото начало трябва да вземат нещата в свои ръце, в противен случай със сигурност ще имат проблеми в хода на двубоя. Въпреки неуспешният старт и негативните прогнози, „нерадзурите" са по-опитния отбор и логично е най-после хората на Гасперини да се поздравят с първа победа в шампионата. Всякакъв друг резултат ще бъде не само изненадващ, но и катастрофален за тях.

Прогноза за: Новара - Интер 0:2

Последни 5 изиграни срещи:

Новара:

09 август Боргоманеро - Новара 0:5 (Приятелска среща)
21 август Новара - Триестина 4:0 (Купа на Италия)
03 септември Новара - Чезена 2:2 (Приятелска среща)
11 септември Киево - Новара 2:2 (Серия А)
17 септември Каляри - Новара 2:1 (Серия А)

Интер:

06 август Милан - Интер 2:1 (Суперкупа на Италия)
21 август Олимпиакос - Интер 2:2 (Приятелска среща)
11 септември Палермо - Интер 4:3 (Серия А)
14 септември Интер - Трабзонспор 0:1 (Шампионска лига)
17 септември Интер - Рома 0:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Новара - Интер

24 срещи
2 победи за Новара
5 равенства
17 победи за Интер
Голова Разлика: 56:22 за Интер


Коефициенти от bet365:
Новара - 5.50
Равен - 3.50
Интер - 1.66

Коефициенти от Offsidebet:
Новара - 5.50
Равен - 3.50
Интер - 1.65

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
144