Ювентус - Парма: Новата ера ще започне с победа


Н. Гавазов

Ювентус - Парма: Новата ера ще започне с победа

Ювентус - Парма
Стадион: "Ювентус Арена", Торино
Дата: 11.09.2011
Час: 13:30
Съдия: Доменико Чели


В неделя, на новия си стадион, който ще бъде запълнен от торинските фенове, Ювентус ще се опита да постави началото на една нова ера и да вземе реванш от Парма за миналогодишната си загуба, която постави началото на краха на надеждите на отбора на Делнери. На 6 януари 2011 година домакините в самото начало загубиха Куяларела, който заради травмата си остана извън строя до края на годината, а в 17-та минута Фелипе Мело получи директен червен картон и остави своите с човек по-малко. Мачът завърши при резултат 4:1 за Парма, а най-унизителното бе, че Джовинко, чиито права принадлежаха на „бианконерите" оформи дубъл. До този момент Ювентус, който се намираше в борбата за второто място бе непобедим в последните си 13 мача, а след поражението от Парма, „Старата госпожа" загуби 6 от следващите си 10-те двубоя. Крайният резултат бе плачевен - седмо място в класирането и отпадане от евротурнирите. По-късно Делнери бе уволнен и на негово място дойде Антонио Конте.

През лятото, „Старата госпожа" проведе сравнително добра трансферна кампания - в центъра на терена се събраха Видал и Пирло, а в атака на Матри ще помага Вучинич. Десният фланг на защитата бе укрепен с привличането на Лихтщайнер - тази част на отбраната бе ахилесовата пета на торинци през целия изминал сезон, а двете нови крила Елия и Естигарибия също притежават талант.


Целта на Парма през настоящия сезон е свързана с утвърждаване мястото на отбора в елита. В края на миналия сезон смяната на Марино с Коломбо позволи на „дуковете" да не изпаднат от Серия А и в този смисъл треньорската рокада се оказа полезна. Новият наставник проведе разумна трансферна политика през лятото - не успявайки да се договори с Амаури за намаляване на възнаграждението му, в последния момент Парма успя да привлече от Лацио Серджо Флокари. Сред другите големи имена, които пристигнаха, са тези на Брандао и Грациано Пеле. Напускането на Божинов, Роси, Анжело и Паси няма да се отрази по никакъв начин на състоянието на отбора, тъй като изявите на четиримата не могат да бъдат запомнени с нещо специално, а и те не бяха част от основния състав на отбора. Най-голямата загуба обаче е тази на Джемаил и Лукарели. На практика, Парма успя да укрепи средната си линия и добави широчина в отбраната си - нещо, което ще позволи на Коломбо да изпробва повече варианти в защита.


Още не е изигран и един мач от новия сезон и ето, че кадровите проблеми на Ювентус отново излязоха на дневен ред. Няма как да не направя аналог с английския Арсенал. Конте няма да може да разчита на Якуинта, а в групата за мача бяха включени Красич, Вучини и Матри - и тримата имат проблеми със стари контузии, а на всичкото отгоре, докато се възстановяваше от травмата на глезена си, получена срещу Уелс, националът на Черна гора бе ограбен на светофар в южната част на Торино и се раздели с марковия си часовник на стойност 20 000 евро. Добрата новина за феновете на „бианконерите" е, че Конте проведе пълноценно заниманията, а настроението на възпитаниците му според местни журналисти е приповдигнато и няма нищо общо с това от края на годината. На интересна схема е решил да заложи Конте - четирима футболисти в атака, четирима в защита и двама в средата на терена! Вероятен състав: Буфон; Лихтщайнер, Бонучи, Киелини, Де Чели; Пирло, Маркизио; Вучинич, Пепе, Джиачерини, Дел Пиеро.

 

Коломбо няма да може да разчита на контузените Гоби, Валдес и Паладино, както и на Фернандо Маркес, който обаче тази сутрин бе забелязан да тренира с отбора в спортния център „Колечио". Извън групата по различни причини останаха Фелшер, Галинета, Мусачи и Йадид. Все още се преценя състоянието на Перейра, но така или иначе, той също не попадна сред 20-та. Вариантите за тактическата схема на отбора са два: 4-4-2 или 4-4-1. При първия, Джовинко и Пеле ще бъдат един до друг, а при втория Пеле ще е самотен, а зад него ще се разположи Джовинко. Вероятен състав: Миранте; Джакардо, Палета, Лукарели, Рубин; Валиани, Мороне, Галиопа, Модесто; Джовинко, Пеле.


Очертава се много интересен двубой, в който има и интрига: последните три мача между двата отбора бяха спечелени от „дуковете", като два от тях бяха на терена на Ювентус. Сега обаче, „Старата госпожа" е на нов стадион и ще се опита да започне на чисто. Дали гостите споделят намеренията на своите домакини? „Надявам се да вкарам първия гол на новия стадион на Ювентус. Това ще влезе в историята", закани се Джовинко. Вглеждайки се обаче внимателно в състава на „бианконерите", с просто око се вижда какви са техните намерения и в този смисъл утрешният мач няма да има нищо общо с двубоя от миналата година. Ако защитата на Ювентус наистина е повишила качеството си, нищо добро не очаква Парма.

Прогноза за Ювентус - Парма 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

27 юли Ювентус - Клуб Америка 1:0 (Приятелска среща)
29 юли Ювентус - Чивас Гуадалахара 1:0 (Приятелска среща)
05 август Ювентус - Кунео 8:0 (Приятелска среща)
13 август Ювентус - Бетис 0:0 (Приятелска среща)
21 август Милан - Ювентус 2:1 (Приятелска среща)

Парма:

02 август Лутън - Парма 0:2 (Приятелска среща)
06 август Норич - Парма 3:0 (Приятелска среща)
07 август Уест Бромич - Парма 1:1 (Приятелска среща)
12 август Парма - Леванте 1:0 (Приятелска среща)
21 август Парма - Гросето 4:1 (Купа на Италия)


Досегашни срещи:

Ювентус - Парма

43 мача
19 победи за Ювентус
14 равенства
10 победи за Парма
Голова Разлика: 70:46 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Ювентус - 1.40
Равен - 4.50
Парма - 8.00

Коефициенти от Offsidebet:
Ювентус - 1.45
Равен - 4.00
Парма - 7.50

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155