Интер ще наруши традицията на Ренцо Барбера


Н. Гавазов

Интер ще наруши традицията на Ренцо Барбера

Палермо - Интер
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 11.09.2011
Час: 21:45
Съдия: Кристиан Бриги


Палермо и Интер ще излязат в последен мач от втория кръг на Серия А и по ирония на съдбата, точно около тези два отбора витае несигурност, свързана с новите треньори, а и дейността на клубовете на летния трансферен пазар. Новият наставник на сицилианци Девис Манджа има нещастието (или късмета) да направи своя дебют в Серия А точно срещу световния клубен първенец и въпреки, че зад гърба му твърдо застава цялото ръководство на Палермо, сравнявайки го с Пеп Гуардиола, треньорът вече си навлече гнева на феновете, които не споделят вижданията му относно тактическата постройка на отбора. Зараждащото се напрежение по оста фенове-треньор е продължение на конфликта на тифозите с президента на клуба Маурицио Дзампарини и в неделя вечер се очаква на „Ренцо Барбера" да дойдат обидно малко привърженици на отбора, които по-рано заплашиха с бойкот мачовете на „рособлу".

Има защо да се тревожат феновете: освен Пасторе, през лятото си тръгнаха също така Сиригу, Бово, Ланзафаме, а Кавани бе продаден на Наполи. Новите попълнения не говорят нищо, макар и вниманието да бъде заострено към Агирегарай и Захави - най-вече с това, какво представляват и как ще се впишат в системата на калчото.


Интер също преживя редица промени през лятото. Леонардо напусна, а клуба изпадна в неловко положение да търси треньори и да получава отказ от набелязаните специалисти. В крайна сметка, Джан Пиеро Гасперини пое управлението на тима и още при първата си по-сериозна изява оправда опасенията на скептиците, че не е готов за големи битки - в мача за Суперкупата на Италия, по всичко изглеждаше, че „нерадзурите" ще спечелят, но заради тактиката на презастраховане на специалиста, в крайна сметка бе пропусната възможността да бъде победен градския съперник. След това дойде напускането на Самуел Ето'о и въпреки оптимизма с идването на Сарате и Форлан, отборът влиза в новия сезон с търсенето на баланс между играчи и успешна тактика, което кара повечето специалисти да поставят дори Наполи пред Интер в прогнозите си за новия сезон.

От групата на Палермо за мача отпаднаха по различни причини Будан и Ди Матео, както и контузените Симон и Рубиньо. Схемата на игра ще бъде 4-4-2. Вероятен състав: Дзорвас; Писано, Чето, Силвестре, Балцарети; Алварес, Миглиачио, Барето, Личич; Миколи, Ернандес.

Интер ще бъде без Майкон, Поли, Кордоба, Вивиано, Мота, Киву, Калдирола, Кастелаци. Още когато Ето'о беше в състава, Гасперини започна да налага схема на игра 3-4-3, която е доста несигурна и противоречива. Едва ли наставника ще я промени точно сега, а и срещата е удобен повод да я изпробва в първия мач от Серия А. Много интересно ще бъде да видим къде ще застане Снайдер - в атакуващия тризъбец, в средата на терена или на пейката, а също така и как ще се справи Нагатомо на левия фланг на полузащитата. Вероятен състав: Сезар; Лусио, Самуел, Санети; Джонатан, Станкович, Камбиасо, Нагатомо; Сарате, Милито, Форлан.

Интер няма загуба от Палермо на „Ренцо Барбера" от септември 2005 година. Това прави мача много интригуващ - фаворитът излиза срещу отбор, който според феновете по всякакъв начин неговият президент се опитва да изпрати в Серия В, а според Дзампарини, тазгодишният Палермо е по-силен от преди. „Интер? Не ме ядосвайте, аз имам вяра в отбора. Слава богу, че Ето'о е в Русия. Ако той беше отишъл там по-рано, щяхме да спечелим Купата на Италия. Аз съм оптимист, защото Палермо е по-силен от миналата година", заяви Дзамперини в средата на седмицата. „Надяваме се и нашият двигател да е толкова добър", заяви пък Санети при посещението си в бокса на Ферари по време на надпреварата на Монца. Оптимизмът на Дзамперини срещу този на Санети, смяната на треньорите, загубите на някои важни играчи - всичко това прави срещата безкрайно интригуваща. Смятам, че с леко предимство са „нерадзурите", защото Гасперини е по-опитен треньор от Манджа, домакините няма да имат подкрепата на публиката както преди (7 500 продадени билета до момента), освен това, качеството на играчите на Интер е по-голямо от това на своя противник. А и крайно време е "нерадзурите" да нарушат шестгодишната негативна за тях традиция.

Прогноза за: Палермо - Интер 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Палермо:

13 юли Палермо - Зюдтирол 7:1 (Приятелска среща)
20 юли Сиена - Палермо 1:3 (Приятелска среща)
28 юли Палермо - Тюн 2:2 (Лига Европа)
04 август Тюн - Палермо 1:1 (Лига Европа)
21 август Палермо - Фенербахче 2:3 (Приятелска среща)

Интер:

24 юли Галатасарай - Интер 0:0 (Приятелска среща)
30 юли Интер - Селтик 2:0 (Приятелска среща)
31 юли Интер - Манчестър Сити 0:3 (Приятелска среща)
06 август Милан - Интер 2:1 (Суперкупа на Италия)
21 август Олимпиакос - Интер 2:2 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Палермо - Интер

49 мача
4 победи за Палермо
18 равенства
27 победи за Интер
Голова Разлика: 102:44 за Интер


Коефициенти от bet365:
Палермо - 3.75
Равен - 3.40
Интер - 2.00

Коефициенти от Offsidebet:
Палермо - 3.75
Равен - 3.25
Интер - 2.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
168