Милан - Лацио: Началото


Н. Гавазов

Милан - Лацио: Началото

Милан - Лацио
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 09.09.2011
Час: 21:45
Съдия:

Дойде дългоочакваното начало на сезона в Серия А. Заради стачката на играчите, първият кръг, който обикновено се провежда в края на август бе преместен и това наложи отборите да стартират кампанията си в необичайно време - началото на септември. Шампионът Милан, с победата си за Суперкупата вече даде заявка, че смята да остане на трона, но истинската защитата на титлата започва утре и то срещу отбор, който през миналия сезон вдигна много шум, а през този обещава да предизвика истински фурор. Мачът умишлено е изтеглен в петък, за да се даде възможност на „росонерите" да се подготвят за пътуването си до Барселона, където ще започнат и кампанията си в Шампионската лига.

Предстоящият мач е много важен и за двата тима - лошият старт много често може да окаже влияние на представянето на отборите в кампанията им по-нататък, а един евентуален успех да зареди с допълнителен ентусиазъм победителите.

Аргументите в полза на Милан

Най-напред, в полза на „росонерите" говори статистиката - последният път, когато в шампионатен мач Лацио победи на „Сан Сиро" бе през далечната 1989-та година. Тогава Паоло Малдини си отбеляза автогол, след груба грешка в резултат на натиск от страна на Паоло ди Канио.

На второ място, това е статута на шампион, който води след себе си до отлично психологическо състояние, по-голямо самочувствие и увереност в собствените сили. Тук бихме могли да включим и победата във финала за Суперкупата на Италия, което ясно показва, че „росонерите" нямат намерение да отслабят хватката си около италианския футбол.

Третият аргумент е тайната, с която е обгърнат състава и тактическата постройка на шампионите. Според слуховете, Ибрахимович ще бъде оставен на пейката, за да си почине от участието в мача на националния отбор на Швеция през седмицата. В същото време не е напълно ясно с каква средна линия ще излязат шампионите и кой точно ще бъде начело на атаката. Към този аргумент бихме могли да включим и дисквалификацията на Федерико Маркети, който е част от основния състав на Лацио, както и участието на Клозе в рамките на една седмица в два мача за националния отбор на Германия.

Последният, немаловажен аргумент е фактора домакинство - със сигурност „росонерите" ще усещат подкрепата на своите фенове, което допълнително ще стимулира техните действия.

Аргументите в полза на Лацио

Римляните са готови на равенство, на което напълно могат да разчитат и което не е невъзможно. Ако погледнем миналогодишното противопоставяне между тимовете на Алегри и Рея, те на два пъти не успяха да се победят - на „Сан Сиро" и на „Олимпико". В това отношение Милан няма кой знае какво психологическо преимущество. А ако погледнем статистиката от миналия сезон, именно Лацио започна успешно и дълго време бе лидер в класирането. Защо орлите да не успеят да повторят успешния си старт и сега?

Вторият аргумент в полза на Лацио е двубоят от Шампионската лига на Милан с Барселона. Нека да не си правим илюзията - част от мислите на „росонерите" са заети и с тежкото гостуване на европейския шампион във вторник вечер, което утре би могло да ги разконцентрира и да им попречи да започнат с победа старта си в Серия А.

Третият аргумент в полза на Лацио е наставникът на отбора - Еди Рея е един опитен специалист, който знае как да намери слабите места на противника си и не е никак случайно, че съставът и тактическата постройка на шампиона е заобградена с голяма сянка. Освен това, Рея сплоти още повече своя колектив и във водения от него отбор всеки един играч си знае добре мястото - кой е основен и кой резерва, докато в Милан ситуацията е съвсем различна и не е изключено да се получи известно противопоставяне между ветерани и нови играчи.

Извън групата на Милан за мача останаха Мексес, Тайво, Индзаги, Робиньо, Фламини, Дзамброта и Зеедорф. Ван Бомел въпреки травмата си бе включен в заявката за мача, но най-вероятно ще започне срещата на пейката. Не е ясно в средата какви са плановете на Алегри - да заложи или не на Акуилани, а също така не е ясно в атака кой ще бъде, но тук няма никакъв недостиг на нападатели. Със сигурност обаче схемата, която ще използва Алегри е любимата му 4-3-1-2 и едва ли нещо би накарало наставника на „росонерите" да се откаже от нея. Вероятен състав: Абиати; Абате, Неста, Силва, Антонини; Гатузо, Амброзини, Акуилани; Боатенг; Пато, Касано.

Еди Рия в последния момент включи в групата от 20 играчи Скули, който се възстанови от контузията си в лявото коляно, но все още състоянието му не е стабилно. В Рим обаче останаха Кана, Раду, Станкевичиус и наказания Маркети. Специалистът ще заложи на схема 4-2-3-1 и ако реши да рискува и пусне в самото начало на мача Клозе, със сигурност Сисе ще отиде на левия фланг на тризъбеца. Ако Рея реши да даде почивка на немския национал, то тогава ролята на централен нападател ще изпълнява бившият футболист на Ливърпул и Панатинайкос. Вероятен състав: Бизари; Конко, Биава, Диас, Заури; Ледесма, Броки; Маури, Ернанес, Сисе; Клозе

Не трябва да има никакви съмнения, че срещата се очертава да бъде много интересна, но и тежка за двата отбора. След дългогодишното царуване на Интер, Италия си има своя нов лидер - Милан, срещу който обаче болшинството от съперниците ще играят с двойна енергия, а освен това, римляните ще се опитат да повторят добрия старт от миналата година. С леко преимущество са домакините, още повече, че Клозе и Сисе все още не са попаднали напълно в ритъма на калчото. Очаквам слаба резултатност и най-вероятно 1:0 за домакините.



Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

27 юли Милан - Интернасионал 2:4 (Приятелска среща)
06 август Милан - Интер 2:1 (Суперкупа на Италия)
14 август Малмьо - Милан 2:2 (Приятелска среща)
21 август Милан - Ювентус 2:1 (Приятелска среща)
01 септември Комо - Милан 1:2 (Приятелска среща)

Лацио:

06 август Лацио - Университатеа Клуж 4:1 (Приятелска среща)
07 август Лацио - Арис 2:0 (Приятелска среща)
11 август Лацио - Реал Сосиедад 2:0 (Приятелска среща)
18 август Лацио - Работнички 6:0 (Лига Европа)
25 август Работнички - Лацио 1:3 (Лига Европа)

 


Досегашни срещи:

Милан - Лацио

38 мача
18 победи за Милан
16 равенства
4 победи за Лацио
Голова Разлика: 54:34


Коефициенти от bet365:
Милан - 1.61
Равен - 3.75
Лацио - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 1.60
Равен - 3.50
Лацио - 6.00

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
177