Морати: Ще се борим за Скудетото


Н. Гавазов

Морати: Ще се борим за Скудетото

Четиридесет минути, след като трансферният прозорец в Италия бе затворен ( Б.ред. - 21:00 часа българско време), президентът на Интер Масимо Морати даде пресконференция за журналистите от своя офис, а по-късно и направи кратко заявление по клубната телевизия, в което изрази задоволството си от трансферната кампания на клуба. Босът призна, че финансовата криза е нанесла удар по амбициите на „нерадзурите" през лятото, но според него, отборът ще продължи да преследва високите си цели.

„Не ме напускаше мисълта, че имаме нужда от още един играч, с когото да оформим окончателно линията на атаката. И ето, сутринта реших да позвъня на Лотито и двамата решихме въпроса с Мауро. Той съответно се зарадва на възможността да играе за Интер", заяви Морати пред насъбралите се журналисти.

„В момента ми харесва състава, но като фен на отбора, как бих могъл да кажа, че не ми харесва? Шегата настрана, но свършихме чудесна работа през лятото. Разбира се, финансовата криза ни удари силно и ограничи нашите възможности, но смятам, че идването на Форлан и Сарате са изгодни за клуба. Впрочем, кризата засегна не само нас, но и всички клубове - погледнете Испания- там почти няма сделки. Кризата удари дори отбори, които имат собствени стадиони, а оттам и високи доходи. Разбирам, че мнозина смятат, че аз като президент трябва само да наливам. Но помислете добре, нека всеки запалянко и човек да помисли, няма ли да завърши това много плачевно? Кризата обаче няма да ни попречи да се борим за Скудетото. Ако ви кажа, че то е на сто процента наше, значи ви лъжа. Лидерът Самуел Ето'о ни напусна и не се знае кой е лидер в отбора. Не се знае каква ще е тактическата постройка на отбора. Не се знае, как останалите отбори ще се проявят. Аз се надявам на добри резултати", допълва президентът на Интер.

Морати отговори и на въпроса, наистина ли е казал на треньора Гасперини, че Пацини трябва винаги да бъде титуляр.

„Ох тези журналисти! Така предавате думите, че понякога напълно нормален човек заприличва на глупак. Аз само казах, че Пацини е един от най-добрите играчи на Интер и той е бъдещето на отбора. Аз нямам право да казвам нищо на треньора. Онзи ден прочетох, че съм му казал да използва трима защитника - чета и не вярвам какво виждам. Разберете, че аз не съм специалист. Той има нужната квалификация и ако започна да му давам съвети какво да прави, това означава да стана смешен. Той има пълна свобода какво да прави и смятам, че това е правилното", завършва Морати.

 

  Сподели
81