Интер – Ювентус: Предпазливостта ще надделее


Н. Гавазов

Интер – Ювентус: Предпазливостта ще надделее

Интер - Ювентус

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 27.10.2024 г.

Час: 19:00 ч.

Съдия: Марко Гуида

Италия ще затаи дъх в неделя вечерта, когато Интер и Ювентус се качат на ринга за едно нетърпеливо очаквано Дерби на Италия.

Отборите се събират на "Сан Сиро", като действащият шампион Интер води пред възродения Юве с една точка в класирането .

Възпроизвеждайки съперничество, започнало през ноември 1909 г., двата клуба с най-много титли в историята на Серия А се срещат отново този уикенд, като Интер се стреми да държи стария си съперник Ювентус на една ръка разстояние след кратък период на надмощие.

"Нерадзурите" два пъти бяха короновани за шампиони и победиха Юве при спечелването на Купата на Италия и Суперкупата, откакто безмилостната серия от успехи на "бианконерите" внезапно приключи през 2021 г.

Връщайки се назад към спечелването на титлата през миналия сезон, отборът на Симоне Индзаги ще влезе в най-новото състезание на отборите, след като загуби само един от последните си 19 мача у дома в Серия А - срещу градския съперник Милан през септември - и записа пет победи след това единствено поражение.

Съвсем наскоро Интер записа последна победа в Шампионска лига над Йънг Бойс в сряда вечерта, след равенство на гости на Манчестър Сити и победата с 4:0 над Цървена звезда, което ги оставя в добра форма, за да влязат в първите осем .

Като цяло Интер загуби само веднъж в 11 мача този сезон и те пътуваха до  Берн, след като победиха Рома с 1:0 през миналия уикенд, като капитанът Лаутаро Мартинес отбеляза решителния гол.

Интер сега влиза в мача в неделя, след като спечели две от последните си четири срещи в лигата с Юве в Милано - толкова, колкото и през предходните 11.

След края на дълъг период на доминация, Ювентус постигна само две победи от шест срещу Интер в Серия А – но те могат да се насочат към "Сан Сиро" като единствения отбор, който все още е непобеден този сезон.

Клубът от Торино за последно се радваше на такъв статус след осем кръга през 2019 г., когато за последно спечели Скудетото, и разговорите за предизвикателство както към клубовете на Милан, така и към Наполи за титлата през 2024-25 г. сега нарастват.

След победа миналата седмица с 1:0 над Лацио с 10 играчи, торинци допуснаха само един гол в лигата досега и този успех ги отведе до върха на Серия А, докато бившият наставник Антонио Конте не върна отбора си Наполи над "бианконерите" в класирането.

Новият треньор Тиаго Мота - който някога игра за Интер - вече промени усещането за отбор, който е преживял някои сравнително трудни времена през последните години.

Неговият отбор взе седем точки от девет налични далеч от дома, след предишни осем мача без победа като гост, освен това Ювентус е единственият клуб в петте най-добри лиги на Европа, който все още не е допуснал гол по време на своите пътувания.

Мота най-накрая претърпя първи неуспех във вторник, изненадващо губейки с 1:0 у дома от Щутгарт в Шампионска лига.

След като и тримата влязоха от пейката в Швейцария, Федерико Димарко, Лаутаро Мартинес и Маркус Тюрам ще се завърнат в титулярния състав в неделя, в допълнение към Алесандро Бастони.

Заместникът на Димарко Карлос Аугусто претърпя мускулно разтежение в средата на седмицата, така че бразилският бранител се присъединява към Хакан Чалханоглу и ветерана централен защитник Франческо Ачерби в лазарета.

Халфовото дуо Кристиян Аслани и Пьотр Зиелински обаче са възстановени от контузии и двамата попаднаха в състава.

Междувременно Ювентус може да остане без Дъглас Луис, който се оттегли от загрявката срещу Щутгарт поради проблем с бедрото, докато летните попълнения Теун Купмайнерс (ребро) и Нико Гонзалес (бедро) все още са аут.

След като изтърпя наказание от УЕФА в Шампионска лига, първият вратар Микеле Ди Грегорио се завръща между гредите, но не се очаква промяна в последната третина: турският тийнейджър Кенан Йълдъз и крилото Франсиско Консейсао трябва да подкрепят Душан Влахович отпред.

Влахович (15) и Тюрам (13) – чийто брат Хефрен Тюрам играе за Юве – оглавяват класацията за голове в Серия А за 2024 г.; преди това обаче сръбският нападател е изиграл седем мача в лигата на Сан Сиро, без да отбележи гол.

Тази последна част от сагата "Дербито на Италия" ще бъде битка между опит срещу жадни за успех младежи: Интер има най-високата средна възраст в Серия А този сезон (29 години и 255 дни), докато Ювентус е с втория най-млад състав, повече от пет години по-млад.

И двата отбора са повече от способни да запазят чисти мрежи – всъщност, това е записано дълбоко в ДНК-то на Юве – така че е много вероятно да видим патова ситуация, свързана с предпазливост от страна на 22-та, а това може да разочарова "Сан Сиро".

Прогноза: Интер – Ювентус 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ювентус (Тиаго Мота)
 
Ди Грегорио
   
Камбиасо
Калулу
Гати
Кабал
Макени
Локатели
Фаджоли
Консейсао
Влахович
Йълдъз
Мартинес
Тюрам
Димарко
Мхитарян
Барели
Фратеси
Дармиан
Бастони
Де Врий
Павар
   
Зомер
 
Интер (Симоне Индзаги)

Обоснована прогноза: Интер - Ювентус 0:0

  Сподели
103