Ювентус: Погба приключи тук


И. Ангелов

Ювентус: Погба приключи тук

Пол Погба вероятно ще напусне Ювентус като свободен агент, след като директорът Кристиано Джунтоли потвърди, че те са "инвестирани в други играчи". Френският халф имаше първоначална забрана заради допинг от четири години, намалена на 18 месеца след успешна жалба в Спортния арбитражен съд, което означава, че той трябва да се завърне в действие през март 2025 г. Погба е нетърпелив да поднови кариерата си с Ювентус и дори е готов да приеме намаляване на заплатата, за да се върне в отбора.

Въпреки че Погба има договор с клуба от Серия А до юни 2026 г., директорът обяви ясно, че организацията е подготвена за бъдеще без него:

"Нашата позиция е ясна. Погба е бил страхотен играч, той е дълго време извън терените и миналата година бяхме принудени да инвестираме в други играчи“, каза Джунтоли пред DAZN преди мача на клуба срещу Лацио. "Така че сега отборът е завършен, какъвто е.“

Докладите, които твърдят, че Ювентус търсят споразумение с Погба, вече са коментирани от директора, което практически гарантира съдбата на френския играч. Въпреки това, предвид неговите качества, той трябва да няма проблеми да намери потенциален отбор.

Ювентус остават непобедени в Серия А и се изкачиха до второто място в таблицата след минимална победа с 1:0 над Лацио в събота вечер. Те ще се върнат в действие във вторник в Шампионска лига, когато посрещат Щутгарт у дома.
 
 

  Сподели
65