Юве търси заместници на Бремер в ПСЖ и РБ Лайпциг


Н. Гавазов

Юве търси заместници на Бремер в ПСЖ и РБ Лайпциг

Ювентус може да направи опит за трансфер на защитника на Пари Сен Жермен Милан Шкриняр през зимния трансферен прозорец, твърди Gazzetta dello Sport.

"Бианконерите" се надяват да намерят заместник на контузилия се Бремер, който е аут до края на сезона. Ето защо Шкриняр е една от опциите, които са разглеждани от ръководството на “Старата госпожа". Клубът обаче би привлякъл 29-годишния играч само под наем, и то най-вероятно ако френският шампион се съгласи да плаща част от заплатата му, която е 10 млн. евро на сезон. Самият играч има желание да се раздели с ПСЖ, тъй като от началото на сезона е взел участие само в два от деветте мача на отбора във всички турнири.

Любопитното е, че преди трансфера си на “Парк де Пренс" като свободен агент през миналата година словашкият национал прекара шест сезона в историческия съперник на Ювентус, а именно Интер. Централният бранител бе ключов футболист за “нерадзурите", като изигра общо 246 мача за тях, а в последната си кампания при тях често носеше капитанската лента на тима. Друг вариант пред “бианконерите" за нов защитник е Якуб Кивиор от Арсенал, като полският национал има опит в Серия А от периода си в Специя.

В торинския гранд не мислят само за подсилване в дефанзивен план, като са си набелязали трансферна цел и в атака. Става въпрос за нападателя на РБ Лайпциг Лоис Опенда. Преди година “биковете" платиха около 40 млн. евро за 24-годишния играч, така че цената му е висока, но от Ювентус могат да измислят креативна формула, с която да се опитат да го привлекат. Белгийският национал през този сезон е изиграл за германския тим девет мача с пет гола и две асистенции, едната от които беше именно срещу “бианконерите" в Шампионската лига. Тази вечер спортният директор на торинския гранд Кристиано Джунтоли ще има нова възможност да наблюдава на живо Опенда, който ще води атаката на Белгия в мача с Италия на “Олимпико".

  Сподели
64