Интер ще спечели първото за сезона „Дерби дела Мадонина“


Н. Гавазов

Интер ще спечели първото за сезона „Дерби дела Мадонина“

Интер - Милан

Стадион: "Сан Сиро“, Милано

Дата: 22.09.2024 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Маурицио Мариани


Търсейки рекордна седма поредна победа над своите градски съперници, шампионът на Серия А Интер среща Милан на "Сан Сиро“ в неделя.

Първото дерби на Милано за сезона идва на фона на разговори за смяна на треньора на "росонерите“, които загубиха стартовия си мач от Шампионска лига тази седмица ; Интер, междувременно, направи солиден старт в защитата на титлата си и се противопостави на Манчестър Сити в главния клубен турнир на Европа.

 

Такава е доминацията на Интер в "Дерби дела Мадонина“, че феновете на тима почти забравиха какъв вкус има поражението от градския им съперник, тъй като “нерадзурите“ спечели шест последователни мача в три различни състезания - и с общ резултат от 14-2.

Тази поредица от успехи включва две победи на полуфиналите на Шампионска лига през 2023 г., победа с 5-1 в лигата по-късно същата година и запомнящ се триумф с 2-1 през април, когато "нерадзурите“ спечелиха своята 20-та титла на Италия, побеждавайки Милан.

Действително Интер спечели девет от 14-те срещи на клубовете в Серия А от началото на кампанията 2017-18: само срещу Удинезе и Хелас Верона те записаха повече победи през това време и само срещу Дженоа и Сампдория отбелязаха повече голове.

Отборът на Симоне Индзаги вече може да надхвърли рекордната серия на Милан, като вземе максимален брой точки отново този уикенд, когато Индзаги може да се премести на второ място за треньори с най-много победи в дербитата - осем във всички състезания ще го оставят само на две зад Карло Анчелоти, .

Интер влиза в това състезание, заемайки шесто място в класирането на Серия А , на две точки зад изненадващия лидер Удинезе, след разочароващото равенство 1-1 с Монца миналата седмица, когато Дензъл Дъмфрис спаси тима с късен изравнителен гол.

Независимо от това, носителите на Скудетото все още са непобедени този сезон, след като държаха Манчестър Сити в Шампионска лига - напрегната тактическа битка на "Етихад“завърши без голове в сряда вечерта.


Докато Интер се справи с шампионите на Англия и спечели трудна точка, Милан загуби от Ливърпул с 3:1 един ден по-рано, въпреки че поведе в началото чрез Кристиан Пулишич.

Няколко медии по италианския полуостров твърдят, че новият треньор Пауло Фонсека със сигурност ще бъде уволнен по-скоро, отколкото по-късно, тъй като неговият отбор току-що спечели един от първите си пет мача.

Милан е 10-ти в ранното класиране на Серия А, като спечели само пет точки досега, което представлява най-лошия старт на клуба от 2018 г.

След разговори за разрив с някои от своите звездни играчи преди международната пауза, Фонсека върна Рафаел Леао и Тео Ернандес в стартовите 11 миналата седмица и в рамките на половин час росонерите вече бяха ударили четири пъти, чрез Ернандес, Пулишич, Леао и новодошлият Юсуф Фофана .

Победата с 4-0 над Венеция обаче не направи много, за да потуши приказките, че легендарният нападател Златан Ибрахимович - сега съветник на собствениците на клуба - търси нов треньор, така че Фонсека ще е наясно, че прекратява победната серия на Интер е минимално изискване.

За последно Милан спечели дерби през септември 2022 г., малко след като изпревари градския си съперник за титлата в Серия А, така че победата със сигурност е жадувана за феновете на "росонерите“.


След като пропусна в средата на седмицата поради мускулен проблем, Федерико Димарко трябва да се завърне в състава за големия мач в неделя и може да замени Карлос Аугусто на левия фланг на Интер.

Капитанът Лаутаро Мартинес също е готов да се завърне в първите 11: "Ел Торо“ все още не е отбелязал гол през този сезон и започна на пейката срещу Манчестър Сити, но той отбелязва средно по гол във всяка друга игра от 16 мача срещу Милан.

Маркус Тюрам със сигурност ще започне отпред, след като отбеляза и в двете си дербита в Серия А до момента. Френският нападател - който записа шест гола в само четири мача в лигата този сезон - сега може да се присъедини към Роналдо (1997-98) и Ромелу Лукаку (2019-20), като вкара във всичките си първи три.

Междувременно атаката на Милан ще бъде ръководена или от Алваро Мората, или от Тами Ейбрахам, с подкрепата на Кристиан Пулишич и Рафаел Леао. Само срещу Хелас Верона и Рома последният е участвал директно в повече голове в лигата, отколкото срещу Интер (пет).

Основното притеснение на Пауло Фонсека се отнася до вратаря Майк Мейнян , който бе принуден да напусне във вторник, и с опитния заместник Марко Спортиело, който все още е настрана, тийнейджърът Лоренцо Ториани също може да бъде хвърлен в битката.

Исмаел Бенасер (глезен), Алесандро Флоренци (ACL) и Малик Тиау (глезен) са изключени поради контузия.


Дълбочината на отбора и тактическата проницателност на Интер е по-голяма от тази на Милан, за това и очакванията ни са за победа на Интер,

Прогноза: Интер – Милан 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Пауло Фонсека)
 
Мейнян
   
Емерсон
Томори
Павлович
Ернандес
Фофана
Лофтъс - Чийк
Пулишич
Рейндерс
Леао
Мората
Мартинес
Тюрам
Димарко
Мхитарян
Чалханоглу
Барела
Дъмфрис
Бастони
Ачерби
Павар
   
Зомер
 
Интер (Симоне Индзаги)

Обоснована прогноза: Интер - Милан 2:1

  Сподели
123