Рома назначи нов старши-треньор


Н. Гавазов

Рома назначи нов старши-треньор

Рома обяви назначаването на Иван Юрич за нов старши-треньор след неочакваното уволнение на Даниеле Де Роси .

След като не успя да изведе ‘"джалоросите"  до победа в нито един от първите им четири мача от сезона в Серия А, Де Роси беше освободен от задълженията си в сряда, само осем месеца след като влезе на мястото на Жозе Моуриньо .

Бившият полузащитник на Рома напусна поста си, след като пое само 30 мача за клуба, който според съобщенията разглеждаше хора като Масимилиано Алегри и Стефано Пиоли като кандидати за поста старши -треньор.

Преговорите с Юрич обаче напреднаха бързо, след като на Де Роси бе наредено да изчисти офиса си, а Рома вече потвърди пристигането на 49-годишния специалист, само часове след като обявиха напускането на бившия си шеф.

Юрич е подписал договор с италианския гранд до края на сезона, въпреки че според съобщенията неговите условия могат да бъдат удължени до 2026 г., ако успее да изведе Рома в Шампионска лига през следващия сезон.

Юрич бе без работа, откакто напусна Торино в края на сезон 2023-24, затваряйки тригодишен период начело на отбора от Торино, през който той ги изведе до три поредни финала в горната половина.

Хърватинът също така ръководи Дженоа и Хелас Верона във висшия дивизион, като същевременно изведе Кротоне в елита с второ място в кампанията на Серия B 2015-16.

Рома заема 16-то място в таблицата на Серия А и се изправя срещу Удинезе в неделя, четири дни преди откриването на Лига Европа срещу Атлетик Билбао.

  Сподели
154