Рома се раздели с Де Роси


Н. Гавазов

Рома се раздели с Де Роси

Рома обяви, че Даниеле Де Роси вече не е треньор на представителния отбор.

Клубната легенда бива уволнен след серия от разочароващи резултати в началото на сезона, като "вълците" не успяха да вземат победа в първите си четири мача.

Рома започна с нулево равенство при гостуването на Каляри преди да достави голямо разочарование на феновете си с домакинска загуба 1:2 от Емполи. Последва още едно нулево равенство като гост срещу Ювентус преди да дойде и равния мач срещу Дженоа 1:1 през миналия уикенд, също далеч от Рим.

В мача в Генуа Де Роси и неговите възпитаници водеха в резултата до 96-ата минута, когато допуснаха изравнителното попадение.

Бившият халф Де Роси беше назначен първоначално като временен треньор след уволнението на Жозе Моуриньо през януари. Добрите резултати на бившия италиански национал накараха ръководството да му даде дългосрочен договор и той класира Рома на шестото място в края на миналия сезон, не успявайки да влезе в топ 4.

Де Роси води Рома общо в 30 мача, постигайки 14 победи, 9 равенства и 7 загуби.

"Решението на клуба е взето в най-добрия му интерес в опит да продължи в желаната посока в началото на сезона", написаха от клубното ръководство.

  Сподели
40