Ювентус ще приземи Емполи


Н. Гавазов

Ювентус ще приземи Емполи

Емполи – Ювентус

Стадион:"Карло Кастелани", Емполи

 Дата: 14.09.2024 г.

Час: 19:00

Съдия: Марко Ди Бельо

Два непобедени отбора се срещат на "Стадио Кастелани" в събота вечерта, когато Емполи ще бъде  домакин на Ювентус.

Въпреки че Юве направи впечатляващ старт под новото ръководство  и все още не е допуснал нито един гол, тосканският тим изненадващо процъфтява в началото на своята кампания 2024-25, така че едва ли пътуването на торинци на юг ще е спокойно.

Макар и да се раздели с международния футбол с мрачно нулево равенство срещу Рома, при което бяха регистрирани само два удара към вратата, Ювентус започна ерата на Тиаго Мота както с нов облик, така и с по-проактивен подход.

"Бианконерите" направиха искрящ старт на новия сезон, отбелязвайки шест гола без отговор, за да излязат начело в много ранното класиране на Серия А след два мача, след като няколко летни трансфера и младежки продукти бяха въведени в стартовите 11 на Мота.

Сега изравнени по точки с Удинезе и старите съперници в лицето на Интер и Торино, хората на Мота ще се опитат да се върнат към победите този уикенд, преди дългоочакваното завръщане в Шампионска лига.

Холандският шампион ПСВ Айндховен трябва да дойде в Торино следващата седмица, но първо Юве се стреми да запази чисти мрежи в първите си четири мача от Серия А само за пети път в славната си история.

Не само, че са се сблъскали с най-малкото удари към вратата (два) в петте най-добри европейски лиги през този сезон, но "бианконерите" също могат да се похвалят с най-добрия коефициент на реализиране на удари във висшата лига на Италия (21%), плюс най-високия процент успешни пасове (90 %).

Такава ефективност би трябвало да накара Юве да подходи към съботния мач пълен с увереност, тъй като те търсят седма победа в осем гостувания на "Кастелани".

Емполи има лоша статистика като домакин срещу Ювентус, но тосканци наистина смаяха утрешния си съперник с победа с 4-1 в Тоскана преди по-малко от две години, преди да удържат равенство 1-1 в последната среща на отборите през януари.

По-уместно е, че адзурите са непобедени през 2024-25 г. досега, след като последваха успех в Купата на Италия срещу Катандзаро с две равенства и една грабваща окото победа в Серия А.

Тимът започна добре, въпреки че пропусна присъствието на новия наставник Роберто Д'Аверса на тъчлинията - поради дисквалификацията му заради инцидент с удар с глава, който сложи край на престоя му в Лече – отбор, който оцеля през миналия сезон.

Непобеден в първите си три мача в елита за едва втори път в историята, Емполи завърши наравно с Монца и Болоня и от двете страни при изненадваща победа с 2-1 като гост над Рома.

Така адзурите са непобедени в шест домакински мача във всички състезания - печелейки четири пъти в този период - така че Ювентус може да бъде накаран да се изпоти за трите точки в събота.

След като пропуснаха някои действия преди международната пауза, Кефрен Тюрам и Тимъти Уеа изглежда са преодолели контузиите навреме за подновяването на Серия А тази седмица, докато Нико Гонзалес трябва да е готов да се бори за първото си начало.

Тиаго Мота също може да се обърне към друго лятно попълнение, Теун Купмайнерс , който не беше избран от Холандия след проточена трансферна сага, която в крайна сметка го отведе в Торино. новото момче Серхио Консейсао обаче е изключено поради мускулен проблем.

Докато Мота поднесе изненадата за странната селекция, като представи младежи като Николо Савона и Самуел Мбангула , неговият първи избор на нападател е ясен: Душан Влахович е вкарал четири гола в Серия А срещу Емполи до момента.

Старши треньорът Роберто Д'Аверса - който продължава да изтърпява наказание от тъчлинията - ще бъде без Самуеле Перисан , Шимон Зурковски и Тирон Ебуехи поради контузия, но Джузепе Пецела (мускул) и Якопо Фацини (ханш) все още ще бъдат преценени преди мача.

Интересен мач с оглед на ентусиазма в редиците на Емполи, както и подкрепата от трибуните. Но новият Ювентус изглежда много организиран и опасен, така че нашите очаквания са за победа на гостите и приземяване на тосканци.

Прогноза: Емполи – Ювентус 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ювентус (Тиаго Мота)
 
Де Григорио
   
Савона
Гати
Бремер
Кабал
Локатели
Фаджоли
Камбиасо
Купмайнерс
Йълдъз
Влахович
Коломбо
Еспозито
Солбакен
Пецела
Граси
Хендерсън
Гяси
Вити
Исмайли
Де Шильо
   
Васкес
 
Емполи (Роберто Д'Аверса)

Обоснована прогноза: Емполи - Ювентус 0:2

  Сподели
21