Милан ще започне с победа


Н. Гавазов

Милан ще започне с победа

Милан - Торино

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 17.08.2024 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Фабио Мареска

След като впечатлиха в предсезонната подготовка, Милан се завръща към спортните битки в събота вечер, когато Торино гостува на "Сан Сиро".

И двата клуба са с ново ръководство за предстоящата кампания в Серия А, като Пауло Фонсека ще търси успешен старт на новия си пост.

Въпреки че върна Скудетото в Милано преди две години и изведе росонерите на косъм от финал в Шампионска лига, царуването на Стефано Пиоли трябваше да приключи след непоследователна кампания 2023-24.

Неговият отбор завърши миналия сезон само с една победа от девет мача във всички състезания, което накара призивите за промяна да се превърнат в оглушителен хор.

С бившия треньор на Рома Пауло Фонсека, който сега е на треньорския пост, и легендарния нападател Златан Ибрахимович, който е директор в клуба, грандът от Ломбардия имат намерение да намали разликата спрямо градския съперник Интер, зад когото завършиха на 19 точки през миналия сезон.

Фонсека вече изведе отбора си до победа в приятелски мачове срещу Манчестър Сити, Реал Мадрид и Барселона това лято и завърши предсезонната си програма с победа с 3-1 над Монца във вторник на Трофео Берлускони.

Неговият Лил не само запази най-много чисти мрежи в Лига 1 миналия сезон (22), но също така отбеляза най-много голове след лидера Пари Сен Жермен, така че възраждането на росонерите може да е на картата през 2024-25.

Прецедентът със сигурност е в полза на португалския треньор да направи успешен старт в събота, тъй като Милан спечели всяко от последните си четири откривания в Серия А и е непобеден в 28 мача от лигата срещу Торино на домашния терен.

Всъщност последната победа на Торино като гост над Милан бе през март 1985 г. - но те победиха росонерите с 3-1 в Торино през май.

Бившият наставник Иван Юрич оттогава напусна с някои горчиви думи за ръководството на клуба, въпреки че имаше впечатляващ период на стабилност по време на престоя си.

Граната завърши близо до европейската квалификация през миналия сезон, като записа впечатляващ резултат от 18 чисти мрежи в процеса - най-добрият брой на клуба от близо 50 години.

Защитната скала Алесандро Буонджорно обаче последва Юрич през изходната врата, а новият треньор Паоло Ваноли поема предизвикателството да задържи Торо в топ 10.

Някога помощник на Антонио Конте в Италия и Интер, Ваноли изведе Венеция до промоция през миналия сезон в плейофите на Серия Б и след като спечели първия си състезателен мач начело на Торино – победата миналата седмица с 2-0 за Купата на Италия над Козенца – сега той се насочва към Милан с надеждата да разстрои именития съперник.

Заменяйки обвързания с МЛС Оливие Жиру като фокусна точка на Милан в предни позиции, Алваро Мората пристига на Сан Сиро след най-добрия си сезон до момента: отбеляза 21 гола в 48 мача за Атлетико Мадрид през последния сезон.

Присъединявайки се към капитана на Испания, спечелил Евро 2024, Кристиан Пулишич трябва да преодолее малък проблем с глезена, който му попречи да играе на скорошния Trofeo Berlusconi.

Въпреки това, две от новите момчета на Мората - Страхиня Павлович и Емерсън Роял - може да се наложи да се задоволят с място на пейката, докато Алесандро Флоренци и резервният вратар Марко Спортиело отсъстват дълго време.

Пер Шуурс от Торино все още не се е върнал от контузията си, така че лятната покупка Саул Коко трябва да запълни празнотата, оставена от защитника на Италия Алесандро Буонджорно, който се присъедини към Наполи.

Никола Влашич все още не се е завърнал от контузията, която го извади от Еврото, така че Антонио Санабрия или наскоро пристигналият Че Адамс трябва да подкрепят главния стрелец Дуван Сапата отпред. Последният е допринесъл за девет гола срещу Милан от 2015 г. насам - само по-малко от Пауло Дибала през това време.

С няколко тактически промени, Милан може да има отбора, който да отправи предизвикателство за титлата, така че очакваме "росонерите" да продължат доминацията си над Торино на "Сан Сиро".

Прогноза: Милан – Торино 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
25