Интер няма да сгреши в Лигурия


Н. Гавазов

Интер няма да сгреши в Лигурия

Дженоа - Интер

Стадион: Луиджи Ферарис", Генуа

Дата: 17.08.2024 г.

Час: 19:30 ч.

Съдия: Ермано Феличани

След като издуха конкуренцията през миналия сезон, Интер започва защитата на титлата в Серия А в събота, когато гостува на Дженоа на Стадио Луиджи Ферарис.

Докато Интер ще се стреми да запази първото място през този сезон, техните домакини възнамеряват да пробият в топ 10 на Италия.

Осигурявайки си 20-то Скудето - и втора звезда на прочутата си черно-синя фланелка - Интер завърши спечелването на титлата от миналия сезон по възможно най-сладкия стил, побеждавайки градския съперник Милан на Сан Сиро.

Дори след равенство в последните си два двубоя, нерадзурите можеха да се похвалят с огромна разлика от 19 точки пред Милан в крайното класиране, което беше втората най-голяма разлика между първия и втория в цялата ера на Италия с три точки за победа, като също надмина тази на Наполи една година по-рано.

Неудържимият капитан Лаутаро Мартинес се свърза чудесно с Маркус Тюрам и бе коронован като "капоканониер" с 24 гола от 33 мача в лигата, преди да заеме мястото си в отбора на Аржентина, който защити Копа Америка.

С малки промени в доминиращия състав от миналия сезон, старши треньорът Симоне Индзаги ръководи натоварения летен маршрут, като Интер завърши наравно 1-1 срещу Челси в неделя.

Сега отборът, който загуби само един мач от лигата на гости през 2023-24 г., пътува до Лигурия, където ще се стреми да запази тенденцията сред действащите шампиони на Серия А: носителите на Скудетото спечелиха първия си мач в 12 от последните 13 Серии А сезони.

Освен това Интер надделява над съботните домакини с общ резултат от 28-2 по време на продължаваща серия без загуба, която възлиза на 10 срещи от най-висок клас помежду им.

В рядък случай на двама треньори, останали на поста след мениджърска въртележка в Италия това лято, наставникът на Дженоа Алберто Джилардино ще се събере отново с Индзаги този уикенд.

Бившият нападател на Милан, който игра с брата на Симоне, Пипо Индзаги , докато беше на Сан Сиро, очаква с нетърпение своя втори пълен сезон начело, след като изведе "грифоните"  обратно в Серия А, след като беше назначен през декември 2022 г.

Устойчивостта на Дженоа им послужи добре по време на кампанията им за завръщане, тъй като те спечелиха не по-малко от 18 точки от загубени позиции - клубен рекорд, откакто през 2004 г. най-високият дивизион се върна на 20 отбора.

В резултат на това изпадането никога не е било проблем и хората на Джилардино сложиха точката на стабилно класиране в средата на таблицата с победа над Болоня в последния ден.

Победени само пет пъти на "Мараси" през 2023-24 г., Рособлу сега започват нова кампания в лигата на своя неподражаем домашен стадион, където победиха Реджина с 1-0 в КУпата на Италия  миналия петък.

Последният път, когато Дженоа взе три точки от гостите тази седмица, бе през 2018 г., когато бившият нападател на Интер Горан Пандев бе точен при победа с 2-0.

Основното лятно попълнение на Интер Мехди Тареми - който отбеляза пет гола в три предсезонни приятелски мача, преди да получи контузия в бедрото - трябва да бъде на разположение след завръщане към тренировка, но шампионите ще бъдат без няколко други играчи в събота вечерта.

Симоне Индзаги не може да призове новакът Пьотр Зилински , плюс Стефан де Врий и Таджон Бюканън .

Дори и с бившата звезда на Порто Тареми отново в състава, гостите трябва да се обърнат към познатото партньорство на Маркус Тюрам и Лаутаро Мартинес, за да водят атаката си.

За отбелязване е, че сред 29-те съперника, срещу които той се е изправял досега в Серия А, Дженоа е един от само двата, срещу които последният все още не е отбелязал; въпреки това, "Ел Торо" участва с пет гола в последните си четири откриващи сезона.

Междувременно Дженоа трябва да започне сезона с нов номер едно, тъй като Хосеп Мартинес се присъедини към Интер по-рано това лято, за да осигури конкуренция на Ян Зомер ; Пиерлуиджи Голини или Никола Леали ще се появят между гредите.

Често свързван с "нерадзурите" след звездната си кампания с 14 гола миналия мандат, Алберт Гудмундсон в крайна сметка напусна за Фиорентина по-рано тази седмица.

Бившият партньор Матео Ретеги вече беше напуснал за Аталанта БК, така че Витиня и Жуниор Месиас – последният от които спечели победителя на Дженоа за купата – можеха да формират импровизирана предна двойка; новото попълнение Андреа Пинамонти може да направи своя дебют от пейката.

Интер спечели всеки от последните си пет старта в Серия А и след като избра приемственост това лято, те трябва да запишат шеста победа срещу отбор като Дженоа, който няма основни играчи от миналия сезон в предни позиции.

Прогноза: Дженоа – Интер 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Зомер
   
Бисек
Ачерби
Бастони
Дармиан
Барела
Чалханоглу
Мхитарян
Димарко
Тюрам
Мартинес
Витиня
Месияс
Мартин
Малиновски
Бадел
Френруп
Сабели
Васкес
Бани
Де Винтер
   
Леали
 
Дженоа (Алберто Джилардино)

Обоснована прогноза: Дженоа - Интер 0:2

  Сподели
30