Милан с първа сделка за малкия Ибрахимович


И. Ангелов

Милан с първа сделка за малкия Ибрахимович

Милан връчи на Максимилиан Ибрахимович, който е най-големият син на клубната легенда и съветник Златан, първия професионален договор в кариерата му. Тийнейджърът ще се присъедини към резервния отбор на Милан, Милан Футуро, който се състезава в Серия С за сезон 2024-25. Този ход бележи значителна стъпка в начинаещата футболна кариера на Максимилиан, тъй като той продължава да следва знаменитите стъпки на своя баща.

17-годишният Максимилиан демонстрира потенциала си, докато играеше за отбора на Милан до 18 години през миналия сезон. Роден в Швеция, той има разнообразно обучение, като е бил част от младежките академии както на Пари Сен Жермен, така и на Манчестър Юнайтед поради престоя на баща му в тези клубове. Наследството на Ибрахимович в Милан е допълнително бетонирано от участието на по-малкия син на Златан, Винсент, който също е част от младежката структура на клуба.

Ибрахимович, водещият голмайстор на Швеция за всички времена с 62 гола в 121 мача, се оттегли от професионалния футбол миналото лято, след като договорът му с Милан изтече. Сега той служи като старши съветник на собствениците на клуба, внасяйки своя богат опит и футболен нюх в административната страна на играта.

Докато Милан Футуро се подготвя за предстоящия сезон в Серия С, добавянето на Максимилиан се разглежда като стратегически ход за укрепване на отбора. Отборът има за цел да развива млади таланти, които потенциално могат да направят скок към старшия отбор, осигурявайки стабилен набор от квалифицирани играчи за бъдещето на Милан.

  Сподели
32